Formula 1

Nico Rosberg in pole position pentru Marele Premiu din Mexic

Reveni in calendarul Formulei 1 dupa o absenta de 23 ani, Marele Premiu din Mexic il va avea in prima pozitie a grilei de start pe germanul Nico Rosberg.

Pilotul de la Mercedes a obtinut al patrulea pole position consecutiv, dupa ce a stabilit timpul de referinta la 1:19.480 pe turul de circuit.

Rosberg, resemnat pentru inca un sezon cu ratarea titlului mondial, l-a devansat pe coechipierul sau si proaspatul incoronat campion mondial Lewis Hamilton cu 188 de miimi.

Al treilea s-a clasat germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, pilot care va imparti linia secunda la startul cursei de duminica alaturi de rusul Daniil Kvyat. Vettel a fost mai lent cu 370 de miimi in raport cu Rosberg, in timp ce Kvyat a pierdut aproape o secunda.

Daniel Ricciardo, al doilea pilot de la Red Bull-Renault, a incheiat calificarile din Mexic in pozitia a 5-a, fiind urmat de cei doi piloti de la Williams-Mercedes, Valtteri Bottas si Felipe Masa.

Topul zece al calificarilor a fost completat de Max Verstappen (Toro Rosso), favoritul publicului Sergio Perez si Nico Hulkenberg, ambii de la Force India-Mercedes, echipa care din 2016 ar putea sa se numeasca Aston Martin Racing Team.



Nico Rosberg in pole position pentru Marele Premiu din Mexic