Formula 1

Nico Rosberg in pole position la Suzuka

Germanul Nico Rosberg va pleca din prima pozitie a grilei de start in Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, dupa ce l-a devansat pentru doar 13 miimi de secunda pe coechipierul sau Lewis Hamilton.

Rosberg, lider al campionatului pentru 23 de puncte in fata lui Hamilton, se va afla pentru a treia oara consecutiv in fruntea plutonului la startul cursei din Japonia.

Finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari a obtinut al treilea timp, la trei zecimi in urma lui Rosberg, fiind urmat de coechipierul sau, Sebastian Vettel. Acesta din urma va porni insa de pe pozitia a 7-a a grilei, dupa penalizarea de trei locuri primita in urma incidentului cu Rosberg din primul viraj al cursei anterioare de la Sepang.

De penalizarea lui Vettel profita Max Verstappen, Daniel Ricciardo si Sergio Perez, toti avansand cate o pozitie pe grila.

Topul zece al calificarilor de la Suzuka a fost completat de Romain Grosjean, pilot care o readuce pe Haas in partea superioara a ierarhiei, Nico Hulkenberg, Esteban Gutierrez si Valtteri Bottas.

Cursa de la Suzuka va fi live text pe onlinesport.ro duminica de la ora 10.



Nico Rosberg in pole position la Suzuka