Formula 1

Nico Rosberg in pole position la Spa-Francorchamps

Pilotul german Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Belgiei desfasurate, sambata, pe ploaie.

Rosberg a fost cronometrat in 2:05.591 si l-a devansat cu 228 de miimi pe coechipierul sau de la Mercedes, Lewis Hamilton.

In spatele celor doi rivali in lupta pentru titlu s-a cascat o prapastie uriasa, principalii urmaritori Sebastian Vettel si Fernando Alonso avand intarzieri de peste doua secunde.

Cei doi campioni mondiali vor imparti asadar linia a doua la start si ramane sa se lupte in cursa pentru ultima treapta a podiumului daca cei doi de la Mercedes nu vor avea probleme tehnice sau de alta natura.

Daniel Ricciardo a venit pe cinci si va lua startul alaturi de Valtteri Bottas, cel mai bine clasat pilot de la Wiliams-Mercedes.

In topul zece s-au mai clasat Kevin Magnussen (McLaren), Kimi Raikkonen (Ferrari), Felipe Massa (Wililams) si Jenson Button (McLaren).

Cursa de la Spa-Francorchamps deschide a doua parte a sezonului in Formula 1 si va fi transmisa LIVE TEXT pe Onlinesport.ro duminica dupa-amiaza de la ora 15:00.

[news-108921]



Nico Rosberg in pole position la Spa-Francorchamps