Formula 1

Nico Rosberg in pole position la Hungaroring

Germanul Nico Rosberg isi continua neperturbat cursa solitara spre primul sau titlu mondial din cariera, iar sambata a facut un nou pas spre obtinerea unei victorii intr-un Mare Premiu.

Pilotul echipei Mercedes nu a avut nicio problema in a stabili cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Ungariei, devansandu-l cu aproape jumatate de secunda pe Sebastian Vettel de la Red Bull-Renault.

Vettel si-a ameliorat vizibil evolutia in raport cu rivalii de la Mercedes, insa nu a reusit sa obtina un loc mai bun de aceasta pozitie secunda pe grila.

Pentru pilotul german locul doi de pe Hungaroring echivaleaza si cu un mic succes pe plan personal in duelul intern cu Daniel Ricciardo.

Al treilea timp a fost stabilit de finlandezul Valtteri Bottas de la Williams, pilot care va imparti la startul cursei de duminica linia secunda cu Daniel Ricciardo.

Fernando Alonso s-a clasat pe cinci si a fost singurul pilot Ferrari care a tinut steagul sus, dupa ce Kimi Raikkonen a fost victima unei strategii gresite.

Campionul mondial din 2007 a intarziat nepermis de mult revenirea pe circuit in ultimele secunde ale Q1 si nu a mai avut timp pentru un tur cronometrat, vazandu-se astfel eliminat prematur de Jules Bianchi de la Marussia.

Sesiunea de calificari de pe Hungaroring a fost marcata si de un incident aparut in debutul Q3 cand, din cauza ploii aparute din senin in primul viraj, danezul Kevin Magnussen de la McLaren-Mercedes a tras drept si a lovit zidul de pneuri de pe margine.

Steagurile rosii au fost scoase de organizatori si sesiunea a fost oprita pentru mai multe minute, dupa care Rosberg a iesit primul si cu softurile a stabilit cel mai bun timp.

Ricciardo, Bottas, Massa si Alonso au trecut de german intr-o prima faza, dar acesta a revenit puternic si a coborat la sub un minut si 23 de secunde pe turul de circuit lasand din nou fara reactie concurenta.

Daca cei de la Mercedes rad cu un ochi, cu celalalt cu siguranta plang, dupa ce Lewis Hamilton nu a reusit sa acopere nici macar un tur cronometrat si a abandonat prematur cu masina in flacari.

Este pentru al doilea Mare Premiu la rand cand pilotul britanic are ghinion, dupa ce in Germania la Hockenheim a ramas fara frane si a iesit in decor.

Al 20-lea pe grila germana, Hamilton se va afla din nou in fata unei misiuni imposibile, urmand a lua startul penultimul, de pe pozitia a 21-a.

[news-108449]



Nico Rosberg in pole position la Hungaroring