Formula 1

Nico Rosberg domina primele antrenamente libere din Malaysia. Ferrari reduce diferenta, Lewis Hamilton cu probleme

Germanul Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp, vineri, in primele antrenamente libere de la Sepang, cele prin care a inceput practic Marele Premiu al Malaysiei la Formula 1.

In caldura tropicala cu temperaturi de peste 40 de grade la nivelul pistei, vicecampionul mondial a oprit cronometrul la 1:40.124.

Ambele monoposturi Ferrari au imbunatatit rezultatele in raport cu Mercedes si au completat topul trei. Kimi Raikkonen a fost al doilea, cu 1:40.497, in timp ce Sebastian Vettel a ocupat pozitia a treia, cu 1:40.985.

De altfel doar acestia trei au fost singurii piloti care au coborat sub un minut si 41 de secunde pe turul de circuit la Sepang.

Surpriza a venit din partea lui Romain Grosjean, care s-a clasat pe patru cu Lotusul sau motorizat din acest sezon de Mercedes, in timp ce tinerii debutanti Carlos Sainz jr. si Max Verstappen au ocupat locurile cinci, respectiv sapte.

Intre acestia s-a intercalat Daniel Ricciardo de la Red Bull.

Lewis Hamilton, campionul mondial si castigatorul primei curse a sezonului, nu a avut niciun timp cronometrat dupa ce a avut o problema la motor si a ramas blocat pe pista in virajul 9.

La prima sa aparitie in 2015 intr-o sesiune oficiala alaturi de McLaren-Honda, Fernando Alonso s-a descurcat mai mult decat onorabil, fiind al 14-lea in ierarhie la 2.7 secunde in urma primului clasat.

Tot o premiera a inregistrat si echipa Manor Maurssia, ultima aparitie pe grila Marelui Circ in acest an. Dupa ce nu a reusit sa trimita niciun pilot pe pista la Melbourne, cei de la Manor au bifat debutul lui Will Stevens si Roberto Merhi.

Ambii au reusit timpi modesti si vor avea nevoie de o derogare de la regula de 107% pentru a putea lua startul in cursa de duminia (live text pe onlinesport de la ora 10:00).



Nico Rosberg domina primele antrenamente libere din Malaysia. Ferrari reduce diferenta, Lewis Hamilton cu probleme