Formula 1

Nico Rosberg domina primele antrenamente libere de la Suzuka

Germanul Nico Rosberg, liderul clasamentului pilotilor din Formula 1, a stabilit timpii de referinta in ambele sesiuni de antrenamente libere programate vineri pe traseul de la Suzuka in deschiderea Marelui Premiu al Japoniei.

Rosberg a oprit cronometrul la 1:32.431 pe gume soft si l-a devansat cu doua zecimi pe coechipierul sau Lewis Hamilton de la Mercedes.

Cei doi sunt despartiti in clasamentul general de 23 de puncte, dupa ce Hamilton a abandonat in cursa de la Sepang chiar cand se afla la conducere.

Scuderia Ferrari si-a plasat ambele monoposturi in urma celor de la Mercedes, dar inaintea rivalilor de la Red Bull in batalia pentru locul doi la constructori.

Sebastian Vettel a fost mai lent cu o 1.1 secunde in raport cu Rosberg, in timp ce Kimi Raikkonen a pierdut chiar 1.4 secunde.

Sesiunea de dimineata a fost marcata de iesirea in decor a spaniolului Fernando Alonso de la McLaren-Honda. Acesta a pierdut controlul monopostului sau in virajul Spoon, insa mecanicii au reusit sa-i repare eleronul spate si fostul campion mondial a incheiat in pozitia a 9-a.

A doua sesiune a fost mult mai stransa in ceea ce priveste rezultatele pe tur obtinute la varful ierarhiei. Rosberg l-a devansat pe Hamilton pentru doar 72 de miimi, in timp ce Raikkonen avenit la 323 de miimi.

Hamilton a fost detectat de radare cu cea mai mare viteza la finalul liniei de start-sosire, 311.4 km/h.



Nico Rosberg domina primele antrenamente libere de la Suzuka