Formula 1

Nico Rosberg castiga pentru prima data in Belgia. Hamilton prinde podiumul dupa un start din coada grilei

Victorie cu plecare din pole position pentru Nico Rosberg de la Mercedes, duminica, in Marele Premiu al Belgiei gazduit de spectaculosul circuit de la Spa-Francorchamps.

Rosberg l-a devansat la final cu 14 secunde pe australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull, in timp ce podiumul a fost completat de campionul mondial Lewis Hamilton. Acesta a reusit o fabuloasa cursa de recuperare in care a recuperat nu mai putin de 18 locuri.

Hamilton isi pastreaza prima pozitie la general dupa aceasta etapa belgiana care deschide a doua parte a sezonului, dar Rosberg a recuperat zece puncte si britanicul mai pastreaza doar noua puncte in fruntea ierarhiei.

Cursa a debutat electrizant, cu un acrosaj intre pilotii Ferrari in chiar primul viraj, dupa ce Max Verstappen, al doilea pe grila, a ratat startul, dar apoi a revenit pe interior si l-a obligat pe Kimi Raikkonen sa traga in stanga lovindu-l pe colegul sau Sebastian Vettel.

In turul 8 din cele 44 programate danezul Kevin Magnussen de la Renault a pierdut monopostul de sub control in rapidul viraj Eau Rouge si a lovit puternic cu spatele zidul de protectie. Pilotul a iesit nevatamat din cockpitul avariat, iar cursa a fost intr-o prima faza neutralizata cu Safety Car.

Comisarii de cursa au oprit cursa dupa alte doua tururi cu steag rosu si monoposturile au oprit pe linia boxelor. Pilotii au coborat si s-au pus la punct noile strategii dupa care, dupa un sfert de ora, masinile au repornit in cursa.

Rosberg a impus ritmul dupa un tur petrecut in spatele masinii de siguranta si nu a cedat sefia pana la final, in timp ce duelurile din spate au tinut capul de afis. In special cele dintre Verstappen si pilotii Ferrari. In cele din urma pilotii Scuderiei au reglat conturile in favoarea lor si au incheiat in puncte o cursa inceputa dezastruos.

Comportare foarte buna pentru cei doi piloti de la Force India, Nico Hulkenberg si Sergio Perez completand topul cinci, dupa ce la un moment da Hulkenberg a cochetat cu pozitia secunda.

Rezultatele la finalul cursei:



Nico Rosberg castiga pentru prima data in Belgia. Hamilton prinde podiumul dupa un start din coada grilei