Formula 1

Nico Rosberg castiga in Singapore si este noul lider la general in Formula 1

Schimbare de lider in Formula 1 dupa victoria obtinuta de Nico Rosberg cu plecare din pole position in Marele Premiu din Singapore.

Germanul de la Mercedes nu a cedat prima pozitie decat in urma intrarilor la boxe, in rest a condus autoritar pana la acoperirea celor 61 de tururi programate pe spectaculosul traseu stradal din Singapore.

Rosberg a pierdut peste doua secunde pe tur in ultimele zece tururi ale cursei, dar in cele din urma a reusit sa-si pastreze prima pozitie in fata australianului Daniel Ricciardo de la Red Bull Racing.

Acesta si-a asigurat locul al doilea dupa un start foarte bun in care l-a inchis in primul viraj pe Lewis Hamilton, iar britanicul a incheiat in cele din urma pe trei pierzand astfel prima pozitie in clasamentul general al pilotilor.

Hamilton a intampinat probleme cu incalzirea franelor in prima jumatate a cursei si s-a vazut depasit la un moment dat de Kimi Raikkonen. Finlandezul a condus cursa un tur si a cochetat cu podiumul, insa dupa ultima intrare la boxe nu a reusit sa-l mai atace pe Hamilton si a incheiat pe patru.

Pozitia a cincea la final pentru Sebastian Vettel, pilotul de la Ferrari fiind votat omul cursei dupa o recuperare de 17 locuri. Cvadruplul campion mondial plecase ultimul de pe grila, dar cu o strategie diferita a reusit sa obtina puncte importante in Singapore.

Olandezul Max Verstappen s-a clasat pe sase, dupa ce a trecut prin mari emotii imediat dupa start, cand a fost foarte aproape de o coliziune cu Nico Hulkenberg, pilot aruncat in fata sa de o coliziune cu spaniolul Carlos Sainz.

Din acest motiv cursa a fost neutralizata cu Safety Car vreme de trei tururi, timp in care majoritatea pilotilor au intrat la boxe pentru ajustarea din mers a strategiei.

Pana la final n-au mai existat incidente si Rosberg a triumfat in premiera la Singapore, devenind primul pilot fara titlu mondial in palmares care se impune pe traseul asiatic.

Rosberg este noul lider la general, cu 273 puncte, urmat de Hamilton, cu 265 puncte, iar finalul de sezon se anunta mai incins ca niciodata in batalia interna de la Mercedes pentru titlul mondial.

Formula 1 revine pe 2 octombrie cu Marele Premiu al Malaysiei de la Sepang. Cursa va fi live text aici pe onlinesport.ro cu incepere de la ora 10:00.



Nico Rosberg castiga in Singapore si este noul lider la general in Formula 1