Formula 1

Nico Rosberg castiga cursa de casa din Germania

Germanul Nico Rosberg si-a consolidat pozitia de lider in clasamentul general al Formulei 1 in urma victoriei pe care a obtinut-o la Hockenheim in Marele Premiu al Germaniei. Pentru Rosberg se incheie astfel o saptamana fabuloasa in care s-a casatorit si a semnat prelungirea contractului cu Mercedes.

Rosberg a pornit din pole position si a condus toate cele 67 de tururi programate pe traseul de casa al constructorului Mercedes. Pentru Rosberg este a patra victorie a sezonului dupa cele obtinute in Australia, Monaco si Austria.

Pilotul german a fost urmat pe podiumul de premiere de finlandezul Valtteri Bottas (Williams) si de Lewis Hamilton (Mercedes).

Acesta din urma a pornit din pozitia a 20-a si a reusit o cursa fabuloasa de recuperare, desi in ultimele tururi s-a lovit de opozitia darza venita din partea lui Bottas.

Tanarul finlandez de la Williams a parut victima sigura in fata unui foarte incisiv Hamilton, insa realitatea de pe pista a demonstrat cu totul altceva.

Chiar si Hamilton a recunoscut superioritatea lui Bottas pe liniile drepte ale traseului german: “este prea rapid pentru mine in linie dreapta”.

Fara doar si poate locul trei obtinut de Hamilton este unul nesperat de bun tinand cont de plecarea din spatele grilei, insa la general campionul mondial din 2008 pierde din nou teren fata de coechipierul sau de la Mercedes.

In afara podiumului au incheiat Sebastian Vettel (Red Bull), Fernando Alonso (Ferrari) si Daniel Ricciardo (Red Bull), ultimii doi oferind pe final cel mai spectaculos duel al cursei.

Revenirea de la ultimul pit stop l-a pozitionat pe Alonso in urmarirea lui Ricciardo, iar duelul celor doi a tinut capul de afis vreme de mai multe tururi.

Ricciardo s-a aparat exemplar si a reusit intr-o prima faza sa-i inchida usa in nas spaniolului, insa pana la urma experienta superioara a dublului campion mondial a jucat decisiv in favoarea lui Alonso.

In puncte au mai incheiat echipele McLaren si Force India, ambele motorizate de Mercedes, in ordinea Nico Hulkenberg, Jenson Button, Kevin Magnussen si Sergio Perez, in timp ce Kimi Raikkonen de la Ferrari a ratat punctele.

Cursa a inceput cu un accident spectaculos care l-a avut in prim plan pe Felipe Massa de la Williams. Agatat de Magnussen, pilotul brazilian a fost trimis cu rotile in sus si a abandonat.

[news-108319]



Nico Rosberg castiga cursa de casa din Germania