Formula 1

Mercedes si Ferrari au impartit suprematia in antrenamentele libere din China

Cele doua echipe care se lupta pentru intaietate in Formula 1, Mercedes si Ferrari, au dominat antrenamentele libere programate, vineri, in deschiderea Marelui Premiu al Chinei de la Shanghai.

In prima sesiune, Nico Rosberg l-a devansat pe coechipierul sau Lewis Hamilton, cu 146 de miimi, in conditiile in care timpul de referinta a fost fixat la 1:38.037.

Sebastian Vettel a fost al treilea la peste jumatate de secunda in raport cu rivalii de la Mercedes.

Sesiunea de dimineata a fost oprita de doua ori cu steag rosu din cauza unor incidente provocate de Felipe Massa (Williams) si Kevin Magnussen (Renault).

Fernando Alonso, pilot care nu a primit in Bahrain avizul medicilor de a concura din cauza accidentului suferit in cursa inaugurala din Australia, a revenit la volanul monopostului McLaren-Honda si a incheiat al 12-lea, la 2.5 secunde de Rosberg.

Ferrari a preluat initiativa in sesiunea secunda si Kimi Raikkonen a impus timpul de referinta la 1:36.896, devansandu-l cu doar o zecime de secunda pe coechipierul sau, germanul Vettel.

Pe urmatoarele pozitii s-au clasat pilotii de la Mercedes, Rosberg (+0.237) si Hamilton (+0.433), singurii de altfel care s-au incadrat in aceeasi secunda cu timpul etalon.

Magnussen nu a luat startul in a doua sesiune dupa accidentul suferit dimineata.



Mercedes si Ferrari au impartit suprematia in antrenamentele libere din China