Formula 1

Mercedes raspunde celor de la Ferrari in antrenamentele din Bahrain

A doua sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Bahrainului de la Sakhir i-a adus pe cei de la Mercedes in fruntea ierarhiei.

Nico Rosberg a fost inregistrat cu cel mai rapid timp, cu 1:34.647, cu pneuri soft, la o zecime in fata lui Lewis Hamilton, pilot care a pierdut prima pozitie dupa ce a blocat violent rotile pe franare in virajul 8.

Pe a treia pozitie s-a clasat finlandezul Kimi Raikkonen, cel care in arsita amiezii avusese cel mai bun rezultat.

Sebastian Vettel l-a urmat pe coechipierul sau de la Ferrari, dar nu a fost lipsit de emotii. Germanul de patru ori campion mondial s-a atins cu mexicanul Sergio Perez pe linia dreapta dupa ce tocmai iesise de pe linia boxelor.

Incidentul celor doi a dus la intreruperea sesiunii cu steag rosu, dupa ce mai multe bucati desprinse din eleronul fata al monopostului Ferrari pilotat de Vettel au ramas imprastiate pe suprafata de rulare.

“A fost o intrare prea stransa acolo in viraj, iar el mi-a ciupit partea din fata. Este pacat ca am pierdut ceva timp pe circuit, dar una peste alta a fost o zi buna pentru noi”, a comentat Vettel la final.

Fernando Alonso a incheiat a doua sesiune pe locul 11, la o secunda si jumatate fata de Rosberg, continuand sa-si amelioreze performanta la volanul monopostului McLaren-Honda.



Mercedes raspunde celor de la Ferrari in antrenamentele din Bahrain