Formula 1

Mercedes domina primele antrenamente din Bahrain. Alonso replica si termina pe trei

Cei doi echipieri de la Mercedes continua sa faca legea in Formula 1 si in aceasta a treia etapa care a debutat, vineri, pe circuitul Sakhir de langa Manama (Bahrain).

Lewis Hamilton a fost inregistrat cu cel mai bun timp in singura sesiune cronometrata care s-a desfasurat pe lumina naturala, restul antrenamentelor, calificarile si cursa urmand a se alerga sub lumina reflectoarelor in premiera pentru Bahrain.

Invingator in Malaysia in urma cu doar cinci zile, Hamilton a oprit cronometrul la 1:37.502 si l-a devansat cu 231 de miimi pe coechipierul sau Nico Rosberg, liderul clasamentului pilotilor dupa doua etape.

Desi a avut un inceput mai degraba modest de sesiune, dublul campion mondial Fernando Alonso a incheiat sedinta de antrenamente libere cu al treilea timp, venind la 431 de miimi in urma lui Hamilton. Pentru pilotul Scuderiei Ferrari acest rezultat reprezinta un real progres fata de primele doua curse.

Singurul care a mai reusit sa se claseze in aceeasi secunda cu Hamilton a fost germanul Nico Hulkenberg de la Force India, pilot care a incheiat la sase zecimi de campionul mondial din 2008.

Topul sase a fost completat de fostii campioni mondial Jenson Button (McLaren) si Kimi Raikkonen (Ferrari), care s-au clasat la 1.1, respectiv 1.2 secunde de primul din ierarhie.

Sebastian Vettel nu a fost decat al zecelea la capatul unei sesiuni dezamagitoare pentru echipa Red Bull-Renault. Castigatorul ultimelor patru campionate a fost mai lent cu 1.8 secunde in raport cu Hamilton si mai are mult de munca pentru a-i prinde din urma pe cei de la Mercedes.

A doua sesiune de antrenamente libere este programata cu incepere de la ora 18:00.



Mercedes domina primele antrenamente din Bahrain. Alonso replica si termina pe trei