Formula 1

Mercedes a facut legea in primele antrenamente din Belgia

Formula 1 a revenit in actiune pe traseul belgian de la Spa-Francorchamps dupa aproape o luna de pauza, insa aceiasi doi piloti de la Mercedes continua sa impuna timpul de referinta.

Nico Rosberg a stabilit timpii etalon in ambele sesiuni de antrenamente, de fiecare data acesta devansandu-l pe coechipierul sau, Lewis Hamilton.

In prima sesiunie, Rosebg a parcurs turul de circuit in 1:51.082, cu 242 de miimi mai rapid decat Hamilton, pentru ca in a doua sesiune germanul sa opreasca cronometrulla 1:49.385, mai bun cu 302 miimi.

Cu jumatate de ora inaintea finalului sesiunii de dupa-amiaza, Roseberg a ajuns in zidul de pneuri din exteriorul circuitului ca urmare a unei explozii de pneu pe spate. Un incident ramas fara urmari.

Comisarii de traseu n-au scapat totusi de emotii, suedezul Marcus Ericsson percutand la randul sau zidul de protectie, iar pentru incidentul acestuia au fost scoase steagurile rosii.

Daniel Ricciardo de la Red Bull-Renault s-a clasat in ambele sesiuni pe pozitia a 3-a, fiind urmat in prima sedinta cronometrata de Kimi Raikkonen de la Ferari, pentru ca in a doua sa fie mai rapid decat coechipierul sau Daniil Kvyat.

Fostul campion mondial Sebastian Vettel a incheiat prima sesiune pe locul cinci, la peste sapte zecimi in urma lui Rosberg, pentru ca in a doua sesiune sa fie doar al zecelea.

In alta ordine de idei, monoposturile McLaren-Honda pilotate de Fernando Alonso si Jenson Button vor porni de pe ultimele locuri ale grilei de start indiferent de pozitia celor doi in calificare. Penalizarea dictata de comisari a venit dupa ce motoarele ambelor monoposturi au fost schimbate.

Sambata de la oar 15:00 este programata sesiunea de calificari, live text pe onlinesport.ro, pentru ca duminica de la aceeasi ora sa transmitem cursa propriu-zisa.



Mercedes a facut legea in primele antrenamente din Belgia