Formula 1

TUR cu TUR Marele Premiu al Europei de la Baku

Am trasnsmis live text de la ora 16:00 Marele Premiu de Formula 1 al Europei gazduit de traseul stradal din Baku.

Ordinea la final: 1 Rosberg; 2 Vettel; 3 Perez; 4 Raikkonen; 5 Hamilton; 6 Bottas; 7 Ricciardo; 8 Verstappen; 9 Hulkenberg; 10 Massa

51/51 Rosberg castiga la Baku in fata lui Vettel si Perez, care prinde in extremis podiumul dupa depasirea lui Raikkonen in ultimele tururi.

50/51 Verstappen trece in fata lui Hulkenberg si ajunge pe opt in spatele coechipierului sau de la Red Bull.

49/51 Perez il ajunge din urma pe Raikkonen si diferenta dintre cei doi scade la sub o secunda.

45/51 Verstappen il depaseste pe Massa si ajunge pe locul 9, in timp ce Alonso abandoneaza.

42/51 Liderul Rosberg il ajunge cu un tur din urma pe Alonso, un fost dublu campion mondial in Formula 1.

41/51 Franele au cedat pe monopostul Manor pilotat de neamtul Wehrlein si acesta abandoneaza in primul viraj.

40/51 Comentariu spumos facut de Raikkonen prin radio: "Unde...sunt steagurile albastre?". Finlandezul a fost incurcat de suedezul Ericsson de la Sauber, un pilot intarziat pe care l-a ajuns din urma.

40/51 Cu un monopost modest, brazilianul Nasr de la Sauber il depaseste si el pe Alonso pe zona de mare viteza.

37/51 Duel pentru locul 12 castigat de Button in fata coechipierului sau Alonso cu un atac la interior in primul viraj dupa lunga linie dreapta de start/sosire.

35/51 Rosberg stabileste cel mai rapid tur in cursa la 1:47.1. Vettel mai lent cu doar trei zecimi pe turul anterior.

34/51 Hamilton se plange prin radio ca are o problema cu setarile de pe volanul sau si a avertizat ca ar putea sa nu termine cursa. Hamilton a spus prin radio ca va incerca sa schimbe toate setarile de pe volan, iar de la boxe i s-a transmis ca nu este recomandat sa faca asa ceva.

32/51 Rosberg mai pastreaza 14.5 secunde avans in fata lui Vettel. Abandon pentru Sainz pe sectorul unu al traseului.

28/51 Vettel il ajunge pe Raikkonen si trece cu usurinta de acesta ajungand pe doi. Rosberg conduce cu un avans de 17 secunde.

25/51 Rosberg ajunge la 1:47.5 pe turul de circuit si conduce detasat, in timp ce Perez castiga constant jumatate de secunda pe tur fata de Vettel.

22/51 Hamilton ajunge pe cinci dupa primul pit stop si trebuie sa o ia de la capat in cautarea podiumului.

17/51 Pit stop pentru Perez, al treilea clasat in cursa. Acesta revine pe pista in fata lui Hamilton.

16/51 Raikkonen este dezlantuit si-l depaseste la exterior pe Hulkenberg, pilot care ruleaza cu pneurile de la start.

14/51 Penalizare de 5 secunde pe care Raikkonen pentru calcarea liniei albe de intrare la boxe. Cele cinci secunde se vor adauga dupa cursa la timpul obtinut de finlandezul echipei Ferrari.

12/51 Rosberg merge intr-o alta liga si face turul de la Baku in 1:49.7, in timp ce Vettel ramane pe circuit si este al doilea la aproape 2 secunde pe tur fata de lider. Diferenta intre cei doi este de 15 secunde.

8/51 Vettel este chemat de la boxe pentru a schimba, desi ritmul neamtului este unul foarte bun. O bucata dintr-o punga de plastic a ramas prinsa de monopostul Ferrari.

5/51 Hamilton incepe sa avanseze si il depaseste pe Verstappen, invingatorul din acest an de la Barcelona. Locul 8 pentru campionul mondial.

2/51 Rosberg impune ritmul in fata plutonului, in timp ce Hamilton a ramas pe zece dupa start.

START in Marele Premiu al Europei. Un start de cursa curat fara incidente. Rosberg este lider urmat de Ricciardo, Vettel, Raikkonen si Perez.

16:00 Monoposturile s-au pus in miscare pentru turul de incalzire.

Nico Rosberg porneste din pole position dupa sesiune de calificari dominata autoritar. Acesta va fi urmat pe grila de Daniel Ricciardo si Sebastian Vettel, in timp ce campionul mondial Lewis Hamilton va lua startul doar de pe locul 10.

Cursa de la Baku se va alerga in premiera pe un traseu in lungime de 6.01 kilometri, un traseu stradal considerat de multi specialisti noul Macao din lumea sporturilor cu motor.

In calificari ceasul de bord al finlandezului Valtteri Bottas de la Williams a inregistrat o viteza de 376 km/h pe linia dreapta din fata boxelor.



TUR cu TUR Marele Premiu al Europei de la Baku