Formula 1

LIVE Formula 1: Testele de iarna de la Jerez. VIDEO cu accidentul suferit de Hamilton. Caterham propune un "nas" iesit din comun (foto). Vettel a iesit in ultimul sfert de ora

Ati urmarit live text pe onlinesport.ro ce se intampla la Jerez in prima zi a testelor oficiale de iarna in Formula 1.

18:00 Final de prima sesiune la Jerez. Kimi Raikkonen incheie cu cel mai bun timp urmat de Lewis Hamilton si Valtteri Bottas (Williams).

17:46 Campionul mondial Sebastian Vettel isi face aparitia pe circuit pentru prima data in 2014 la volanului noului monopost Red Bull lansat chiar in aceasta dimineata.

17:45 Chiar si asa Sergio Perez se incapataneaza sa iasa afara cu pneuri de pista uda.

17:40 Ploaia si-a facut aparitia la Jerez si prima zi de teste este aproape incheiata.

[news-104381]

17:05 Am intrat in ultima ora a primei zile de teste la Jerez.

16:56 Raikkonen aduna tur dupa tur si urca in cele din urma la sefia clasamentului intermediar al timpilor, cu 1:27.104.

16:28 STEAG ROSU din nou. De aceasta data Vergne a oprit monopostul pe circuit.

16:12 Suedezul Marcus Ericsson a scos pe circuit noul monopost Caterham care propune un "nas" cu totul revolutionar. Cu siguranta vor exista numeroase discutii dupa desenul din partea frontala al celor de la Caterham.

[news-104383]

VIDEO cu accidentul lui Hamilton:

14:51 Raikkonen urca in pozitia secunda in ierarhia intermediara a timpilor, cu 1:29.474. Conduce in continuare Hamilton, cu 1:27.820.

14:15 Pista a fost curatata si monopostul Mercedes evacuat, astfel ca luminile verzi sunt din nou aprinse. Raikkonen este primul care isi face revenirea pe traseu.

14:00 Accident suferit de Hamilton in virajul unu al traseului. Ziua pentru britanicul de la Mercedes este incheiata. Pilotul a iesit pe propriile forte din monopostul avariat in partea frontala. La iesirea in decor Hamilton avea inca cel mai bun timp al zilei - 1:27.820.

13:13 Hamilton atinge 270 km/h in linie dreapta in conditiile in care temperatura ramane joasa la Jerez. Doar 12 grade Celsius la amiaza.

VIDEO cu Raikkonen in primul tur complet la revenirea in culorile Ferrari:

12:43 Vergne stabilieste al doilea timp al zilei - 1:43.299.

12:40 Raikkonen a revenit la volanul monopostului Ferrari si a iesit din nou pe circuit. La prima incercare nu a acoperit decat cinci viraje si a fost adus pe platforma la boxe (imaginea mai jos).

12:34 Ca o comparatie, timpul de referinta in prima zi a testelor de la Jerez din urma cu un an a fost de 1:18.861, iar Felipe Massa deschisese ziua cu 1:35.607.

12:20 Hamilton stabileste primul timp de referinta al zilei - 1:33.305. Britanicul a fost inregistrat cu 260 km/h la trecerea pe linia de start/sosire.

12:18 Sesiunea este reluata dupa indepartarea monopostului Force India. Hamilton iese pentru a cincea oara pe circuit in tentativa de a acoperi un tur complet. Campionul mondial din 2008 este urmat pe circuit de mexicanul Esteban Gutierrez.

12:04 STEAG ROSU. Sesiunea este oprita pentru moment dupa ce Sergio Perez a ramas blocat pe pista la volanul monopostului sau Force India.

Vedeti mai jos iesirea lui Kimi Raikkonen de la boxa echipei Ferrari:

11:49 Lewis Hamilton iese pentru a patra oara pe circuit. Pana acum nu a acoperit niciun tur complet, iar la a doua tentativa motorul Mercedes s-a oprit chiar la iesirea din garaj. Nimeni nu are deocamdata un timp in aceasta prima sesiune si doar trei piloti si-au facut aparitia pe traseu. Raikkonen (Ferrari), Hamilton (Mercedes) si Jean-Eric Vergne (Toro Rosso)

11:09 Echipa Marussia anunta ca noul monopost MR03 se afla in drum spre circuitul spaniol Jerez de la Frontera dupa ce a ratat startul testelor in prima zi.

11:08 Pista este deschisa din nou si pilotii au verde.

11:03 Monopostul Ferrari pilotat de Kimi Raikkonen s-a oprit pe pista si este adus pe platforma inapoi pe linia boxelor. Intr-un comunicat, oficialii Scuderiei anunta ca motorul a fost oprit din precautie la sugestia inginerilor. Doar cinci viraje a parcurs Kimi la volanul noului F14 T.

Pilotii asteptati pe circuit in prima zi a testelor de la Jerez:

Sebastian Vettel (Red Bull), Lewis Hamilton (Mercedes), Kimi Raikkonen (Ferrari), Jenson Button (McLaren), Sergio Perez (Force India), Esteban Gutierrez (Sauber), Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), Valtteri Bottas (Williams), Max Chilton (Marussia) si Marcus Ericsson (Caterham).



LIVE Formula 1: Testele de iarna de la Jerez. VIDEO cu accidentul suferit de Hamilton. Caterham propune un "nas" iesit din comun (foto). Vettel a iesit in ultimul sfert de ora