Formula 1

TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu din Bahrain

Ati urmarit astazi, live text pe onlinesport.ro, de la ora 18:00, Marele Premiu din Bahrain, a 4-a cursa a sezonului 2015 in Formula 1.

Clasament: Hamilton, Raikkonen, Rosberg, Bottas, Vettel, Ricciardo, Grosjean, Perez, Kvyat, Massa.

FINAL de cursa. Hamilton castiga cu un avans de 3.3 secunde in fata lui Raikkonen. Podiumul este completat de Rosberg. Topul cinci completat de Bottas si Vettel.

56/57 Rosberg cedeaza presiunii, comite o eroare si Raikkonen urca pe doi.

54/57 Doar 1.2 secunde intre Rosberg si Raikkonen. Este duelul finalului de cursa.

50/57 Raikkonen trece de Alonso, ultimul pilot intarziat din fata sa, si urmatoarea tinta este Rosberg.

48/57 Continua duelul dintre Bottas si Vettel, dar germanul mai comite o mica eroare care il costa cateva zecimi.

46/57 Raikkonen reprezinta o amenintare pentru Rosberg pe ultimele tururi. Kimi ataca dezlantuit si mai are de recuperat doar 9.5 secunde.

43/57 Duelul momentului il are in prim plan pe Vettel. Germanul ataca pozitia a 4-a ocupata de Bottas. Putin peste o secunda intre cei doi.

41/57 A doua oprire pentru Raikkonen. Acesta revine pe trei in fata lui Bottas si Vettel.

40/57 Hamilton isi recupereaza prima pozitie in duel direct cu Raikkonen. Britanicul de la Mercedes n-a avut nicio problema in a trece de finlandez.

37/57 Vettel mai intra o data la boxe pentru a schimba eleronul fata, deteriorat dupa iesirea de mai devreme in afara pistei.

37/57 Vettel iese larg in ultimul viraj al circuitului si ii permite lui Rosberg sa-l depaseasca pentru a treia oara in aceasta cursa. Toro Rosso il pierde si pe Verstappen.

35/57 Rosberg conducea cu un avans de 6.5 secunde in fata lui Raikkonen in momentul celui de-al doilea pit stop. Rosberg revine pe pista in spatele lui Vettel.

34/57 Hamilton intra si el imediat dupa Vettel. Medium si pentru britanic. Rosberg ramane lider cu Raikkonen pe urmele sale.

33/57 Vettel la boxe pentru al doilea pit stop. Acesta trece pe medium si ajunge in pozitia a 5-a, fiind depasit de Raikkonen si Bottas.

32/57 Nicio schimbare la varf. Hamilton conduce cu un avans de 4.6 secunde in fata lui Rosberg. Pe trei se afla in continuare Vettel, la 9.1 secunde in urma liderului.

31/57 Abandon pentru Sainz. Acesta se afla pe 15 la un tur in spatele liderului.

27/65 Vettel face o mica eroare si pierde cateva zecimi. Din spate vine tare Raikkonen. Doar 6 secunde intre cei doi si finlandezul este mai rapid pe fiecare tur parcurs.

23/57 Doua secunde curate intre Hamilton si Rosberg. Vettel pe trei la 3.5 secunde in urma liderului. Raikkonen la 12.5 secunde.

21/57 Raikkonen este cel mai rapid din grupul de patru din frunte si singurul care coboara constant sub un minut si 39 de secunde pe tur.

18/57 Schimba si Raikkonen, iar finlandezul alege sa continue pe medium. Revenire pe patru pentru finlandez in fata lui Bottas.

17/57 Raikkonen merge pe o strategie diferita si incearca sa reziste cat mai mult in frunte. Avans de 12 secunde fata de Hamilton.

16/57 Liderul Hamilton intra la boxe pentru primul schimb de pneuri. Softuri noi si pentru acesta. Hamilton revine pe doi in urma noului lider Raikkonen, dar in spatele sau sar scantei la duelul dintre Rosberg si Vettel. Din nou Rosberg trece in fata lui Vettel. Un duel electrizant intre cei doi.

15/57 Rosberg ramane si el tot pe soturi, dar pierde locul al doilea in fata lui Vettel. Inca o data cei de la Ferrari se dovedesc mai eficienti la boxe.

14/57 Vettel efectueaza primul pit stop al cursei. Acesta pune un set de softuri noi pe monopostul sau.

13/57 Alonso ajunge in puncte, in timp ce Maldonado stabileste cel mai bun timp in cursa - 1:38.495.

11/57 Hamilton conduce cu un avans de 5.3 secunde in fata coechipierului Rosberg. La doua secunde in spatele germanului ruleaza Vettel.

9/57 Rosberg ataca la interior si il depaseste pe Vettel. Raikkonen strange si el la coechipierul sau de la Ferrari.

8/57 Rosberg il ajunge pe Vettel si incearca o depasire in virajul 4. Vettel rezista, dar pierde timp fata de liderul Hamilton. Ecartul ajunge la peste 4 secunde.

7/57 Diferenta ajunge la 2.1 secunde, dupa ce lui Hamilton i s-a cerut de la boxe sa apese mai puternic pe acceleratie. Intre timp Massa l-a depasit pe Alonso si ajunge pe 13.

5/57 Raikkonen a fost distantat de Rosberg si se vede ajuns de un grup format din Bottas, Ricciardo si Grosjean. Diferenta la varf ajunge la 1.8 secunde intre Hamilton si Vettel.

4/57 Rosberg iese la atac si il depaseste pe Raikkonen. Multa frustrare in acest atac din partea germanului, care se distanteaza la cativa zeci de metri in fata campionului mondial din 2007.

2/57 Opt zecimi intre Hamilton si Vettel dupa primul tur acoperit.

1/57 Un start exploziv de cursa. Hamilton ramane la conducere, dar Vettel si Raikkonen vin imediat in urmarirea britanicului. Rosberg ajunge pe patru.

18:03 START in Marele Premiu din Bahrain, a 4-a cursa a sezonului.

18:01 Penalizare de 5 secunde pentru Carlos Sainz jr. pentru depasirea vitezei regulamentare in turul de recunoastere.

18:00 Masinile pornesc in turul de incalzire. Brazilianul Felipe Massa ramane blocat pe grila si acesta este tras pe linia boxelor.

17:59 Jenson Button, unul dintre cei cinci piloti care au castigat in Bahrain, nu va lua startul in aceasta cursa din cauza unor probleme la monopostul sau.

17:58 Bun regasit prieteni ai Formulei 1. De la aceasta ora urmarim Marele Premiu din Bahrain, prima cursa a sezonului care se desfasoara in nocturna.

Din pole position porneste Lewis Hamilton, dar imediat in urmarirea sa se va afla germanul Sebastian Vettel, singurul care a reusit sa-l invinga in acest an pe campionul mondial din 2014.



TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu din Bahrain