Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Ungariei. Ferrari la putere

Ati urmarit duminica dupa-amiaza de la ora 15:00 Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei de pe Hungaroring. Britanicul Lewis Hamilton a obtinut cel mai bun timp in calificari, dar in cursa rolurile s-au schimbat si in prim plan a aparut Sebastian Vettel.

  • Clasament in cursa: Vettel, Kvyat, Ricciardo, Verstappen, Alonso, Grosjean, Hamilton, Button, Ericcson, Rosberg.

FINAL: Sebastian Vettel castiga in Ungaria si este urmat pe podium de rusul Daniil Kvyat si Daniel Ricciardo, cei doi piloti de la Red Bull.

69/69 Ultimul tur si Vettel merge spre a doua victorie din 2015. O mare gura de aer pentru Ferrari.

65/69 Rosberg efectueaza schimbul de pneuri si revine in cursa pe pozitia a 10-a.

64/69 Ricciardo il ataca pe Rosberg, nu tine pe franare si pierde intrarea in primul viraj. Australianul nu renunta si incearca din nou cu disperare un atac, moment in care il atinge in roata stanga spate pe german. Pana pentru acesta si Vettel scapa in invingator.

59/69 Ultimele zece tururi ale cursei. Rosberg devine din vanator vanat pentru Ricciardo. Australianul poate folosi DRS.

56/69 Inca doua zecimi obtinute de Vettel si pentru moment ecartul s-a stabilizat intre primii trei clasati.

55/69 Vettel merge la limita si castiga cateva zecimi ajungand la un ecart de o secunda fata de Rosberg.

54/69 Vettel mai pastreaza doar 6 zecimi in fata lui Rosberg, in timp ce Hamilton este penalizat cu un drive through.

52/69 Hamilton pierde timp cu intrarea neprevazuta la boxe si retrogradeaza in pozitia a 13-a. Intre timp Raikkonen trage la boxe si revine in pista dupa resetarea intregului sistem electronic.

49/69 Restart de cursa cu Vettel in prima pozitie. Raikkonen este atacat imediat si depasit de Rosberg. Mai in spate Hamilton si Ricciardo s-au atins, iar pilotul de la Mercedes isi compromite sansele la podium. Trebuie sa intre la boxe pentru schimbarea eleronului fata.

45/68 Safety Car in pista si cursa este neutralizata, ceea ce inseamna ca pentru ultimele 20 de tururi vom avea un sprint pentru victorie.

43/69 Hulkenberg trage drept pe franare si se izbeste de bariera de pneuri. Steag galben pe primul sector. Rosberg profita si intra la boxe, la fel si Hamilton. Ambii au iesit in pista pe medium.

42/69 Alonso cu modestul sau monopost McLaren-Honda il depaseste pe Raikkonen.

41/69 Raikkonen anunta prin radio ca simte o pierdere de putere la monopostul sau. Informatia va fi analizata de la boxe prin intermediul telemetriei.

40/69 Doar 6 secunde mai pastreaza Rosberg in fata lui Hamilton. Cei doi sunt inca departe de primii doi clasati, Vettel si Raikkonen de la Ferrari.

31/69 Pe ultimul tur Hamilton a fost mai rapid cu 1.2 secunde in raport cu Rosberg, coechipierul sau de la Mercedes.

30/69 Vettel are 7 secunde in fata lui Raikkonen, insa Hamilton vine puternic din urma. Acesta recupereaza timp pretios fata de toti cei trei piloti din fata sa.

29/69 Hamilton trece de Ricciardo si urca pe patru in urmarirea lui Rosberg. Intre acestia sunt 16 secunde.

25/69 Vettel conduce cursa cu un avans de 6.1 secunde in fata lui Raikkonen. Al treilea clasat, Rosberg, se afla la 14 secunde.

24/69 Penalizare de 5 secunde pentru Grosjean (locul 14) pentru iesire periculoasa de la la boxe.

22/69 Liderul Vettel la pit stop. Pneuri soft pentru acesta la primul schimb, in timp ce Raikkonen ramane la conducere.

21/69 Intrari succesive la boxe pentru pilotii de la Mercedes. Acestia schimba strategia din mers dupa startul ratat. Rosberg al 4-lea, urmat de Hamilton.

20/69 Contact intre Maldonado si Perez, iar mexicanul este scos in decor. Are sansa ca incidentul s-a petrecut intr-o zona larga a traseului si pilotul de la Force India a reusit sa revina pe trasa ideala.

19/69 Raikkonen raporteaza prin radio ca a pierdut componente ale eleronului fata si la boxe mecanicii finlandezului pregatesc un nou "nas".

17/69 Hamilton corecteaza cel mai rapid tur in cursa la 1'27.395, mai rapid cu doua zecimi fata de etalon stabilit anterior de Vettel.

14/69 Depasirea se produce in cele din urma si Hamilton trece in fata lui Perez. Intr-un alt punct fierbinte al traseului, Ricciardo a trecut de Bottas.

12/70 Hamilton ajunge in spatele lui Perez, dar mexicanul rezista in fata acestuia si adauga secunde bune la intarzierae britanicului. 29 secunde intre Vettel, liderul cursei, si Hamilton.

10/69 Prima depasire efectuata de Hamilton in aceasta cursa. Britanicul trece de Massa, desi inainte se plansese prin radio ca franele de pe fata sunt la limita.

8/69 Hamilton il are in spatele sau pe Sainz jr., un pilot care se arata extrem de amenintator pentru pozitia campionului mondiall

6/69 Vettel ramane cel mai rapid pilot de pe circuit si ecartul acestuia fata de Raikkonen se mareste la aproape 2 secunde.

INFO: Clasamentul in cursa cursa dupa 5 tururi: Vettel, Raikkonen, Rosberg, Bottas, Hulkenberg, Kvyat, Ricciardo, Perez, Massa, Hamilton.

2/69 Vettel conduce detasat cursa, urmat la 1.6 secunde de Raikkonen. Peste 13.5 secunde intarziere pentru Hamilton, cel care a pornit din pole position. Penalizare de cinci secunde dictata impotriva lui Felipe Massa pentru asezarea gresita pe grila.

START perfect de cursa pentru Ferrari si cele doua monoposturi ale echipei italiene sunt pe primele doua locuri. Vettel este lider, urmat de Raikkonen si Rosberg. Hamilton comite o eroare intr-un duel cu Rosberg si iese de pe circuit pierzand pozitii importante.

15:05 Masinile au revenit pe grila in formatie de plecare si de aceasta data luminile verzi dau vestea inceperii Marelui Premiu al Ungariei.

15:03 Startul este anulat si se mai parcurge un tur de formare a grilei. Acest tur va fi scazut din totalul acestei curse.

15:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire.



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Ungariei. Ferrari la putere