Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Spaniei - Cursa

Prima cursa europeana in acest sezon de Formula 1 a fost live text pe onlinesport.ro, duminica dupa-amiaza, dupa ora 15:00. Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona l-a avut pe Nico Rosberg de la Mercedes in pole position, cu Lewis Hamilton si Sebastian Vettel in imediata sa apropiere.

Clasament final: Rosberg, Hamilton, Vettel, Bottas, Raikkonen, Massa, Ricciardo, Grosjean, Sainz, Kvyat

66/66 Final de cursa. Rosberg castiga la Barcelona si obtine primul succes din 2015.

53/66 Vettel se plange ca pierde prea mult timp in trafic.

52/66 Hamilton efectueaza ultima oprire si revine pe locul doi in fata lui Vettel. O strategie brilianta pentru campion mondial. 

47/66 Raikkonen il depaseste cu o manevra curata pe Massa si urca pe locul patru in clasamentul cursei.

46/66 Ultima oprire si pentru liderul Rosberg. Hamilton este lider cu un avans infim de 2.7 secunde, insa acesta merge pe o strategie cu trei opriri si va mai intra o data.

41/66 Vettel trece la randul sau pe harduri si va ramane pe acestea pana la finalul cursei.

33/66 Hamilton este chemat la boxe pentru a "incalta" hardurile. In mod normal ar trebui sa ajunga cu acestea pana la final.

28/66 Abandon pentru Fernando Alonso in cursa de casa. Acesta a ratat franarea la intrarea pentru schimbul de pneuri si a fost aproape de a-si acrosa mai multi mecanici ca pe popice.

20/66 Hamilton schiteaza un prim atac asupra lui Vettel la finalul liniei drept de start/sosire.

19/66 Rosberg si-a recuperat prima pozitie dupa intrarea lui Raikkonen la boxe. Germanul are 5.8 secunde in fata lui Vettel, care din nou il vede amenintator in retrovizoare pe Hamilton. 

16/66 Primul tren de pneuri schimbat si de liderul Rosberg. In cazul acestuia lucrurile merg ca unse si germanul de la Mercedes revine fara probleme pe circuit. Raikkonen, noul lider al cursei.

15/66 Pit stop si pentru Vettel, al doilea clasat in cursa. Germanul revine in pista pe pozitia a 4-a pastrandu-si locul in fata lui Hamilton.

14/66 Intrare surprinzatoare pentru Hamilton la boxe. Mecanicii de la Mercedes au parut prinsi usor nepregatiti. Hamilton a pierdut secunde pretioase din cauza rotii stanga spate.

11/66 Hamilton il ajunge din urma pe Vettel si diferenta a coborat la sub o secunda. Intre timp, Rosberg se distanteaza in fruntea cursei cu fiecare tur parcurs.

7/66 Rosberg stabileste cel mai bun timp in cursa - 1:35.539.

6/66 Diferenta dintre primii doi clasati creste la 2.7 secunde. In acelasi timp, Vettel are un avans de 1.1 secunde fata de Hamilton.

4/66 Duel aprig intre cei doi piloti de la Lotus pentru pozitia a 9-a. Ricciardo pandeste din pozitia a 11-a o eventuala eroare pentru a profita.

1/66 Dupa primul tur Rosberg are o secunda si o zecime in fata lui Vettel.

15:04 START in Marele Premiu al Spaniei. Rosberg pleaca foarte bine din grila, iar Vettel urca pe doi in fata lui Hamilton. Acesta este atacat si de Massa, dar rezista.

15:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire. Toti pilotii din top 10 pornesc cu pneuri de compozitie medium.



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Spaniei - Cursa