Formula 1

TUR cu TUR Formula 1 Marele Premiu al Rusiei. Dezastru pentru Rosberg!

Ati urmarit duminica dupa-amiaza, dupa ora 14:00, Marele Premiu al Rusiei de la Soci, cursa care l-a avut in pole position pe Nico Rosberg pentru a treia oara in acest sezon.

FINAL: Hamilton castiga in Rusia urmat de Vettel si Perez. Clasamentul final in puncte arata astfel:

1 Hamilton
2 Vettel
3 Perez
4 Massa
5 Raikkonen
6 Kvyat
7 Nasr
8 Maldonado
9 Button
10 Alonso

53/53 Doua pozitii pierdute de Perez dintr-un foc. Bottas urca pe podium, dar Raikkonen este aproape. Acrosaj intre cei doi finlandezi, Bottas abandoneaza, Raikkonen se taraste spre linia de sosire lasand in spate o mare de scantei, in timp ce Perez profita si urca pe trei. Incredibil final de cursa.

52/53 Lupta apriga pentru pozitia a treia intre Perez, Bottas si Raikkonen.

50/53 Hamilton conduce urmat de Vettel, Perez si Bottas.

49/53 Ricciardo abandoneaza dupa s-a luptat aprig cu Raikkonen pentru pozitia a cincea. Australianul s-a oprit in sectorul 2 al circuitului de la Sochi.

44/53 Vettel corecteaza cel mai bun timp in cursa: 1:40.532.

36/53 Duel aprig pentru pozitia a patra intre Bottas si Raikkonen. Aproape ca a existat un contact intre cei doi, dar in cele din urma Kimi a franat si s-a repliat in spatele conationalului sau.

32/53 Este momentul ca si liderul Hamilton sa intre la boxe pentru schimbul de pneuri. Un pit stop impecabil.

31/53 Vettel efectueaza schimbul de pneuri si ramane in fata lui Bottas, pilot prins in trafic intre cei doi piloti de la Red Bull, Ricciardo si Sainz. Hamilton si Raikkonen pe primele doua pozitii in acest moment.

27/53 In cele din urma Bottas decide sa intre la boxe. Este primul pilot din top sapte care schimba super softurile de la start.

26/53 Cel mai interesant duel al momentului este cel dintre Bottas si Vettel. Doar jumatate de secunda intre cei doi, cu germanul de la Ferrari extrem de incisiv.

24/53 Liderul Hamilton este singurul pilot care coboara constant la sub 1 minut si 42 secunde pe tur. Bottas il urmeaza la aproape 9 secunde, in timp ce finlandezul este urmat de Vettel la 1.6 secunde.

23/53 Ordinea in cursa arata in felul urmator: 1 HAM, 2 BOT, 3 VET, 4 RAI, 5 KVY, 6 NAS, 7 MAS, 8 PER, 9 MAL, 10 RIC.

INFO: Bernie Ecclestone tocmai a anuntat la Sochi semnarea prelungirii contractului cu furnizorul de pneuri Pirelli.

19/54 Liderul Hamilton este dezlantuit la conducerea cursei si stabileste din nou cel mai rapid timp in cursa - 1:41:946.

16/53 Steaguri verzi la Soci. Duel aprig pentru pozitia a treia intre Raikkonen si Vettel. Germanul a fost fortat sa degajeze si sa iasa de pe trasa ideala. In cele din urma, dupa alte doua viraje, Vettel a urcat in pozitia a treia.

15/53 Se ruleaza in continuare la pas in spatele masinii de siguranta. Primii sase piloti au ramas pe gumele super soft de la start, in timp ce incepand cu pozitia a 7-a ocupata de Massa avem piloti pe softuri.

12/53 Accident violent cu francezul Grosjean in prim plan. Acesta s-a izbit violent de zidul exterior si monopostul Lotus mai are doar rotile din fata intregi. Impactul a fost unul extrem de puternic, dar pilotul este in regula. Din nou Safety Car-ul intra in pista.

10/53 Hamilton conduce cu un avans de 2.3 secunde in fata lui Bottas. Raikkonen si Vettel urmeaza pe celelalte pozitii.

1 HAM, 2 BOT, 3 RAI, 4 VET, 5 PER, 6 KVY, 7 RIC, 8 NAS, 9 MAS, 10 BUT

9/53 Prin abandonul lui Rosberg cei de la Mercedes nu mai pot castiga titlul mondial al constructorilor dupa aceasta cursa. Aveau nevoie de trei puncte in plus fata de Ferrari in aceasta cursa.

7/53 Dezastru pentru Rosberg. Acesta are probleme cu acceleratia si este nevoit sa abandoneze. Cu aceasta ocazie germanul de la Mercedes isi ia adio de la titlu.

6/53 Duel pentru pozitia a 4-a intre cei doi piloti de la Ferrari. Sase zecimi intre Raikkonen si Vettel.

5/53 Aproape o secunda intre primii doi clasati, Rosberg si Hamilton. Diferenta fata de Bottas a ajuns la doua secunde si jumatate.

4/53 Cursa este reluata la intensitate maxima. Bottas trece de Raikkonen si ajunge in pozitia a treia, in fata ambelor monoposturi Ferrari. Vettel a cazut pe cinci.

2/53 Monoposturile ruleaza la pas in spatele masinii de siguranta, in timp ce in tribuna oficiala Putin dialogheaza cu Bernie Ecclestone prin intermediul unui translator.

1/53 Rosberg isi apara cu succes prima pozitie in virajele unu si doi, in timp ce in spate Vettel a trecut de Bottas. Accident in spate cu Hulkenberg si Ericsson implicati intr-un incident. Cursa este neutralizata cu Safety Car.

START in Marele Premiu al Rusiei de la Sochi. La cursa asista, printre altii, si Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse.

14:01 Monoposturile s-au pus in miscare pentru turul de incalzire.

Grila de start arata in felul urmator:

1. Rosberg - 2. Hamilton

3. Bottas - 4. Vettel

5. Raikkonen - 6. Hulkenberg

7. Perez - 8. Grosjean

9. Verstappen - 10. Ricciardo

11. Kvyat - 12. Nasr

13. Button - 14. Maldonado

15. Massa - 16. Ericsson

17. Stevens - 18. Merhi

19. Alonso - 20. Sainz jr.



TUR cu TUR Formula 1 Marele Premiu al Rusiei. Dezastru pentru Rosberg!