Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Mexicului

Am transmis in aceasta pagina, duminica seara dupa ora 21:00, cursa de pe traseul Hermanos Rodriguez din Mexico City si care a contat pentru Marele Premiu al Mexicului.

FINAL. Hamilton castiga in Mexic si reduce la 19 puncte diferenta fata de Rosberg in clasamentul general. Vettel este in pragul unei crize de nervi si se va lasa cu scandal la boxe.

Rezultate: 1 Hamilton; 2 Rosberg; 3 Verstappen; 4 Vettel; 5 Ricciardo; 6 Raikkonen; 7 Hulkenberg; 8 Bottas; 9 Massa; 10 Perez.

UPDATE: Verstappen primeste cinci secunde penalizare si paraseste bosumflat locul rezervat primilor trei. Acolo va ajunge Vettel. Olandezul va cobori pe cinci in ierarhia cursei.

71/71 S-a intrat in ultimul tur. Hamilton merge spre victorie, urmat de Rosberg si cel mai probabil Verstappen va pierde locul trei la masa verde.

70/71 Vettel se apara eroic in fata lui Ricciardo. Profita Verstappen si se indeparteaza de cei doi. Olandezul risca penalizarea dupa cursa.

68/71 Verstappen trebuie sa-i cedeze pozitia lui Vettel, dupa ce si-a creat un avantaj prin taierea unei sicane. Vettel prin radio: "Trebuie sa ma lase sa trec".

67/71 Vettel il ajunge pe Verstappen si vizeaza pozitia a treia ocupata de olandez. Noua zecimi este diferenta. Ricciardo, al cincilea, se apropie si el amenintator la 2.7 secunde.

50/71 Verstappen il ataca pe Rosberg pentru pozitia a doua, dar rateaza franarea in virajul urmator si pierde contactul cu pilotul de la Mercedes.

49/71 Raikkonen stabileste cel mai bun timp in cursa la 1:22.512. Intre timp Hamilton se mentine la 4.4 secunde in fata lui Rosberg. Pe trei ruleaza Verstappen.

37/71 Viteza de top incredibila obtinuta de Bottas. Acesta este detectat cu 372 km/h!

33/71 Vettel a schimbat abia acum si revine pe pista in spatele lui Raikkonen. Lider redevine Hamilton, urmat de Rosberg si Verstappen.

29/71 Liderul Vettel mai ramane un tur in pista, dupa care va schimba gumele soft si va pune medium. Incearca sa mearga cu acestea pana la capat.

22/71 Moment important in economia cursei. Verstappen il depaseste pe Ricciardo si ajunge pe patru. Vettel conduce in fata lui Hamilton si Rosberg.

21/71 Rosberg la pit stop si Vettel este lider provizoriu. Liderul campionatului iese in fata pilotilor de la Red Bull.

20/71 Hamilton corecteaza recordul pe turul de circuit, cu 1:22.993. Rosberg este in continuare lider, dar germanul s-ar putea afla in spatele lui Ricciardo dupa intrarea la boxe.

17/71 Primul pit stop pentru liderul Hamilton. Acesta trece de pe soft pe medium.

15/71 Duelul dintre Massa si Vettel se incheie pentru momentul dupa intrarea la boxe a brazilianului de la Williams. Sainz a fost penalizat cu 5 secunde pentru fortarea unui alt pilot sa iasa in afara pistei!

12/71 Diferenta dintre Hamilton si Rosberg ajunge la patru secunde, in timp ce Verstappen efectueaza primul pit stop.

9/71 Vettel se apropie si el de Massa, ocupantul locului sase in cursa. Cateva zecimi intre cei doi.

6/71 Hamilton stabileste cel mai bun timp in cursa si se distanteaza la 1.7 secunde in fata lui Rosberg. La randul sau, Verstappen pune presiune pe german apropiindu-se la mai putin de o secunda.

4/71 Verde din nou la Mexico City. Hamilton conduce plutonul in fata lui Rosberg, Verstappen si Hulkenberg.

1/71 Oficialii neutralizeaza cursa cu Safety Car din cauza numeroaselor resturi ramase pe circuit. Ricciardo este singurul pilot de la varful ierarhiei care intra sa schimbe pneurile.

START in Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului. Hamilton are probleme si iese larg in primul viraj, in timp ce Rosberg se mentine cu greu in fata pilotilor Red Bull. Vettel anunta ca are pana, iar cursa este neutralizata cu Safety Car Virtual.

21:00 Se pleaca in turul de incalzire. Vreme insorita, ideala pentru cursa la Mexico City.

Lewis Hamilton porneste din prima pozitie a grilei de start, fiind urmat de coechipierul sau Nico Rosberg.

Cei doi piloti de la Mercedes sunt despartiti de 26 de puncte in favoarea lui Rosberg cu trei curse ramase de disputat pana la finalul sezonului.



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Mexicului