Formula 1

Lewis Hamilton, pole position in Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone

Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp, sambata, in calificarile pentru Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, a 10-a etapa a sezonului 2016.

Britanicul de la Mercedes l-a devansat cu peste trei zecimi pe coechipierul sau Nico Rosberg. Cei doi vor imparti asadar prima linie a grilei de start in cursa de duminica.

Pentru Hamilton este al patrulea pole position in Marele Premiu al Marii Britanii, dupa cele obtinute in 2007, 2013 si 2015. Doar Jim Clark (5) are mai multe decat Hamilton.

Din linia a doua vor pleca echipierii de la Toro Rosso, Max Verstappen si Daniel Ricciardo.

Raikkonen si Vettel au completat topul sase in calificari, cu mentiunea ca Vettel a primit o penalizare de cinci locuri pentru schimbarea cutiei de viteze dupa antrenamentele de vineri.

16:00 Hamilton revine in pista si opreste cronometrul la 1:29.287 devansandu-l pe Rosberg cu 319 miimi.

15:54 Timpul lui Hamilton a fost sters dupa ce acesta a iesit cu toate cele patru roti in afara pistei in virajul 9. Rosberg promoveaza pe prima pozitie, cu 1:29.606, urmat de Verstappen, Ricciardo, Raikkonen si Vettel.

15:52 Hamilton este mai rapid cu 267 de miimi fata de Rosberg. Verstappen urca pe trei in aceeasi secunda cu primii doi clasati.

15:48 Rosberg deschide a treia si ultima secventa a calificarilor de la Silverstone.

15:41 Hamilton termina in frunte Q2 urmat de Rosberg si Verstappen.

  • Cei cinci eliminati dupa a doua secventa sunt: Perez, Massa, Grosjean, Gutierrez, Kvyat si Magnussen.

15:39 Vettel urca pe patru la 1.6 secunde in spatele liderului Hamilton.

15:32 Hamilton impune pana acum timpul de referinta in Q2, cu 1:29.243, stabilind un nou record la Silverstone. Rosberg este al doilea la sapte zecimi, urmat de Verstappen la 1.4 secunde. In alta ordine de idei, Raikkonen a scapat masina de sub control la iesirea din ultimul viraj.

15:25 Confuzie la boxe dupa ce comisarii au anuntat ca unul dintre pilotii calificati in Q2 ar putea fi eliminat. Cel vizat este Magnussen de la Renault, iar in cazul unei eliminari Button continua calificarile. Intre timp pilotii Mercedes au iesit pe circuit pentru primele tururi cronometrate. In cele din urma Magnussen a ramas in calificari.

  • Cei cinci eliminati dupa Q1 sunt Button, Palmer, Haryanto, Nasr, Wehrlein.

15:19 Se termina prima secventa a calificarilor, una care pe final a dus la eliminarea lui Button de la McLaren. Acesta a fost scos din cockpit de rusul Kvyat de la Torro Roso.

15:12 Pilotii Ferrari urca in topul cinci dupa prima iesire pe circuit. Raikkonen este al patrulea, mai lent cu sase zecimi, urmat de Vettel la alte doua zecimi. Rosberg ramane lider.

15:08 Verstappen urca pe trei la 581 de miimi in spatele lui Rosberg. Ricciardo pe patru la aproape o secunda.

15:03 Rosberg opreste cronometrul la 1:30.724 si il devanseaza pentru doar 15 miimi de secunda pe Hamilton.

15:00 Luminile verzi se aprind in premiera pentru aceasta sesiune de calificari.



Lewis Hamilton, pole position in Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone