Formula 1

TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone. Final pe ploaie

Ati urmarit duminica de la ora 15:00 live text in aceasta pagina desfasurarea tur cu tur a cursei de Formula 1 de la Silverstone, intrecere care a contat pentru Marele Premiu al Marii Britanii.

  • Ordinea finala: Hamilton, Rosberg, Vettel, Massa, Bottas, Kvyat, Hulkenberg, Raikkonen, Perez, Alonso
  • Abandonuri: Button, Grosjean, Maldonado, Verstappen, Sainz

52/52 Lewis Hamilton castiga la Silverstone dupa o cursa fabuloasa. Rosberg si Vettel completeaza podiumul, in timp ce Alonso aduce primul punct al sezonului pentru McLaren-Honda.

49/52 Doar sase piloti au mai ramas in acelasi tur cu liderul Hamilton. Acesta se indreapta spre a treia victorie din cariera pe teren propriu.

48/52 Raikkonen mai opreste o data pentru a trece pe anvelope de ploaie. Acesta pierdea 6 secunde pe tur fata de pilotii din apropierea sa.

46/52 Vettel a profitat de intrarile celor doi de la Williams si a ajuns pe un nesperat loc trei dupa startul slab de cursa.

45/52 Ploaie torentiala la Silverstone. Nici macar intermediarele nu mai fac fata situatiei. Este nevoie de pneuri 100% de ploaie.

44/52 Hamilton il depaseste fara probleme pe Massa, Liderul Rosberg intra si el pentru a schimba pe intermediare. 

44/52 Hamilton intra la boxe si schimba pe intermediare. Rosberg ramane pe pista si este noul lider, dar pista a devenit tot mai alunecoasa.

43/52 Rosberg, al doilea clasat in aceste momente, se apropie amenintator de liderul Hamilton. 2.3 secunde intre cei doi.

42/52 Rosberg trece de Massa si se lanseaza in urmarirea lui Hamilton.

39/52 Schimb de pozitii intre pilotii de la Ferrari. Vettel urca pe 5, in timp ce Raikkonen mizeaza pe intensificarea ploii si "se incalta" cu intermediare.

35/52 Apar primele picaturi de ploaie in mai multe zone ale circuitului.

33/52 Abandon si pentru spaniolul Carlos Sainz jr. Asadar, echipa Toro Rosso isi poate inchide garajul.

31/52 Liderul Hamilton isi extinde avansul la 5.3 secunde in raport cu principalul sau urmaritor, brazilianul Massa.

29/52 Hamilton se plange ca vizibilitatea s-a redus considerabil pe circuit. Nori negri se aduna deasupra traseului de la Silverstone si ploaia pare iminenta.

27/52 La intrarea in cea de-a doua jumatate a cursei prognoza nu arata prea incurajator. Sunt sanse de ploaie in urmatoarele 30 de minute, ceea ce inseamna ca ultimele tururi ar putea fi bulversate de conditiile meteo.

22/52 Hamilton revine la conducere sincopa de la start. Britanicul urca pe prima pozitie dupa intrarea lui Bottas la boxe. Finlandezul de la Williams a revenit in cursa chiar in spatele lui Massa si in fata lui Rosberg.

21/52 Massa si Rosberg intra in acelasi timp la pit stop. Bottas ramane pe pista si preia conducerea. Hamilton a facut o buna operatiune si a castigat doua pozitii in urma intrarii sale la boxe

20/52 Hamilton schimba in regim de urgenta si revine pe circuit chiar in mijlocul unui duel aprig cu Perez. Duel pe care il castiga pana la urma.

16/54 Raikkonen impune timpul de referinta cu pneurile hard dupa primul sau pit stop - 1:38.954.

12/52 Bottas a primit permisiunea prin radio de la echipa sa pentru a-l ataca pe Massa. Finlandezul a mai intrebat o data sa fie sigur, primind confirmarea.

10/52 Duel direct intre pilotii de la Williams. Bottas a incercat depasirea lui Massa la exterior, dar brazilianul a tinut interiorul virajului si a ramas la conducere.

10/52 In spate, Vettel a revenit asupra lui Perez si ocupa locul 8.

9/52 Batalie spectaculoasa in patru pentru prima pozitie aici la Silverstone. Massa, liderul cursei, este din ce in ce mai puternic talonat de coechipierul sau, Bottas. Primii patru sunt incadrati in 2.1 secunde.

4/52 Restart de cursa. Massa ramane la conducere, iar Bottas il ataca pe Hamilton si revine in fata britanicului. Un nou incident in spate, este vorba de olandezul Verstappen care a comis o eroare si a dat-o la propriu de gard pe primul sector.

3/52 Abandonuri pentru Button, Grosjean si Maldonado. Asadar echipa Lotus pierde ambele monoposturi in debutul cursei.

2/52 Cursa este neutralizata. Ordinea este Massa, Hamilton, Bottas, Rosberg, Hulkenberg, Raikkonen, Kvyat, Vettel, Alonso si Perez.

1/52 Hamilton recupereaza o pozitie si revine pe doi. Intre timp Button a iesit in decor si este final de cursa pentru britanicul de la McLaren-Honda.

START in Marele Premiu al Marii Britanii. Cele doua monoposturi Mercedes sunt depasite la start de rivalii de la Williams. Felipe Massa este la conducere.

15:00 Monoposturile pornesc in turul de incalzire. Tribune arhipline la Silverstone, un adevarat templu pentru motorsportul din Marea Britanie.

14:57 Echipa Sauber anunta ca brazilianul Felipe Nasr nu va putea lua startul din cauza unei probleme la cutia de viteze.

Lewis Hamilton, campionul mondial en-titre si liderul ierarhiei in 2015, porneste din pole position si-l are in coasta sa pe Nico Rosberg, principalul rival in disputa pentru titlul suprem.

Cei doi echipieri de la Williams, Felipe Massa si Valtteri Bottas, pandesc o eventuala fisura in parcursul aproape perfect al celor de la Mercedes, in timp ce Scuderia Ferrari a ramas datoare dupa locurile 5 si 6 din calificari.

Amanunte in timp real de la aceasta cursa live text aici dupa ora 15:00.

[news-114583]



TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone. Final pe ploaie