Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Malaysiei de la Sepang. Vettel castiga la doar a doua cursa pentru Ferrari

Onlinesport.ro a transmis live text, duminica de la ora 10:00 a diminetii, Marele Premiu de Formula 1 al Malaysiei, a doua cursa a sezonului 2015. 

Ordinea la final: Vettel, Hamilton, Rosberg, Raikkonen, Bottas, Massa, Verstappen, Sainz, Kvyat, Ricciardo.

FINAL cu Sebastian Vettel invingator in Malaysia. Primul succes pentru german alaturi de Scuderie la doar a doua sa cursa pentru Ferrari.

56/56 Vettel a intrat in ultimul tur cu 10 secunde avans.

53/56 Moment greu de suportat pentru cei de la Red Bull. Ricciardo si Kvyat, ultimii piloti in puncte, sunt ajunsi cu un tur de Vettel, liderul cursei.

51/56 Vettel pare scapat in castigator cu cinci tururi inainte de final. Acesta are 10.2 secunde in fata lui Hamilton.

46/56 Vettel are 11.6 secunde avans cu 10 tururi inainte de final. Se joaca la limita aceasta cursa si pana acum favorit la victorie este pilotul Ferrari.

44/56 Rosberg este cel mai rapid al momentului, cu 1:42.062. Probleme de trafic pentru liderul Vettel.

43/56 Dialog savuros intre Hamilton si boxa echipei sale. Campionul mondial ii raspunde inginerului sau de cursa: "Nu-mi vorbi cand sunt in viraje". Hamilton l-ar prinde pe Vettel cu 5 tururi inaintea finalului potrivit estimarilor celor de la Mercedes.

42/56 Rosberg trece pe medium si devine la randul sau unul dintre candidatii la obtinerea victoriei. Dezastru pentru McLaren-Honda dupa ce Button pierde puterea motorului.

41/56 Hamilton raspunde cu un 1:43.161 prin care obtine opt zecimi in ultimul tur.

40/56 Vettel coboara sub 1:44.0 pe turul de circuit si are 14 secunde in fata lui Hamilton.

39/56 Pit stop pentru Hamilton. Acesta pune anvelopele hard si revine pe locul al doilea. Pana la final vom avea o cursa de urmarire intre Vettel si Hamilton.

38/56 Hamilton revine asadar la conducere cu un avans de 9.8 secunde in fata lui Vettel.

38/56 Vettel revine pe circuit in pozitia secunda la limita in fata lui Rosberg. Pilotul de la Mercedes are avantajul pneurilor deja in temperatura, dar Vettel se desprinde imediat.

38/56 Pit stop si pentru liderul cursei. Vettel opreste cu 13 secunde avans in fata lui Hamilton si 25 fata de Rosberg.

35/56 Raikkonen efectueaza un nou pit stop din pozitia a 4-a si trece pe hard.

33/56 Vettel pastreaza un avans de 16.3 secunde in fata lui Hamilton. Penalizare de 10 secunde pentru Perez dupa incidentul cu Grosjean.

31/56 Acrosaj intre Grosjean si Perez, iar francezul de la Lotus iese in decor, dupa care isi reia locul in cursa. Un incident spectaculos, dar din fericire fara urmari.

28/56 Vettel conduce cursa cu un avans de peste 20 de secunde in fata lui Hamilton si se afla la limita unui pit stop in urma caruia sa revina la conducere.

26/56 Aflat in lupta cu Ricciardo, rusul Kvyat a fost lovit de Perez si aruncat in afara pistei. Rosberg a schimbat si el a doua oara, ramanand pe anvelopele hard.

24/56 Hamilton a intrat la boxe pentru al doilea schimb chiar cand Vettel se pregatea de un atac. Britanicul trece pe medium dupa ce ultimul schimb a rulat pe softuri.

23/56 Mai putin de 6 secunde intre liderul Hamilton si Vettel, principalul urmaritor. Rosberg este in acest moment iesit din calculele pentru victorie.

22/56 Vettel il depaseste in duel direct pe Rosberg si revine pe locul doi in cursa.

21/56 Abandon pentru Alonso. Aventura spaniolului in prima cursa pentru McLaren se incheia in anonimat.

20/56 Rosberg simte presiunea lui Vettel care se apropie la o secunda. 

19/56 Situatia se prezinta in felul urmator: conduce Hamilton cu un avans de 8 secunde in fata lui Rosberg si cu aproape 13 secunde in fata lui Vettel.

18/56 Vettel opreste la boxe si schimba pneurile. Alege insa tot varianta medium. Hamilton este noul lider.

17/56 Hamilton mai recupereaza din ecart si Vettel pastreaza doar 8.7 secunde in fruntea cursei.

13/56 Diferenta dintre primii doi clasati creste la peste 10 secunde. Vettel tine ritmul cu Hamilton si chiar reuseste sa fie sensibil mai rapid. "Continua asa ca faci bine", i se transmite lui Vettel de la boxe.

11/56 Vettel conduce cu un avans de 9.9 secunde in fata lui Hamilton si germanul nu a glumit deloc cand a spus ca o victorie este posibila aici la Sepang. Pilotul de la Ferrari inca nu a intrat la boxe, in timp ce Hamilton deja a facut-o o data.

8/56 Mai putin de 6 secunde intre liderul Vettel si Hamilton, al 5-lea clasat.

7/56 Steag verde din nou la Sepang. Vettel impune ritmul in acest moment. De cand n-am mai vazut un Ferrari pe prima pozitie?!

5/56 Hamilton si Rosberg profita de neutralizare si schimba pneurile medium. Vettel ramane insa pe pista si este lider in acest moment. De vazut ce rezultate va da strategia diferita aleasa de Ferrari pentru acest moment al cursei.

4/56 Suedezul Ericsson intra prea optimist intr-un viraj larg de dreapta si iese in afara pistei ramanand blocat. O armata de comisari ajung imediat la fata locului, dar Safety Car-ul intra in pista. Cursa este neutralizata.

3/56 Este pentru al doilea an la rand cand Raikkonen are o pana de cauciuc la Sepang dupa un contact cu un debutant. Intre timp in fruntea cursei primii trei se distanteaza usor de restul urmaritorilor, Ricciardo, Massa, Kvyat.

2/56 Probleme pentru Raikkonen, finlandezul avand o pana de cauciuc care practic il scoate din lupta pentru puncte. Nasr l-a atins din spate pe pilotul de la Ferrari.

START in Marele Premiu al Malaysiei. Hamilton isi pastreaza prima pozitie, in timp ce Vettel se lupta cu Rosberg pentru locul doi. Pilotul de la Ferrari ramane in fata vicecampionului din 2014.

10:02 Monoposturile isi reiau locul pe grila dupa turul de incalzirea. Vremea este insorita la aceasta ora in Malaysia si ploaia nu reprezinta o amenintare pentru minutele urmatoare.

Din pole position porneste campionul mondial Lewis Hamilton, dar alaturi de acesta in prima linia nu va mai fi coechipierul Nico Rosberg, ci Sebastian Vettel de la Ferrari.

Cvadruplul campion mondial a reusit surpriza in calificari si a incheiat pe doi, intercalandu-se intre cei doi piloti de la Mercedes.

Rezultatul i-a dat incredere lui Vettel si acesta a declarat dupa calificari ca victoria este posibila la Sepang.

Ce va fi in cursa din Malaysia vom urmari impreuna in aceasta pagina, duminica, incepand cu ora 10:00 dupa ora de vara la care vom fi trecut pana la startul Marelui Premiu.



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Malaysiei de la Sepang. Vettel castiga la doar a doua cursa pentru Ferrari