Formula 1

TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu al Malaysiei - Cursa

Onlinesport.ro a transmis live text, duminica de la ora 11:00, Marele Premiu al Malaysiei de la Sepang, a doua cursa a sezonului 2014 in Formula 1.

  • Clasament: Hamilton, Rosberg, Vettel, Alonso, Hulkenberg, Button, Massa, Bottas, Magnussen, Kvyat.
  • Abandonuri: Perez, Maldonado, Bianchi, Vergne, Sutil, Gutierrez

Multumim pentru atentia acordata si va invitam sa cititi cronica cursei aici. Urmatoarea intalnire cu Formula 1 este programata intre 4 si 6 aprilie la Marele Premiu al Bahrainului.

FINAL de cursa. Hamilton castiga in Malaysia si aduce a doua victorie consecutiva pentru Mercedes in 2014. Rosberg dubleaza la Sepang, iar Vettel prinde ultima treapta a podiumului in fata lui Alonso.

56/56 Ultimul tur al cursei. Hamilton nu mai poate pierde victoria.

53/56 Alonso il ataca pe Hulkenberg la exterior. Trece pentru moment, revine germanul de la Force India la interior si in cele din urma Alonso urca pe patru. Extraordinara manevra fostului dublu campion mondial. Urale in tribune din partea suporterilor Ferrari.

52/56 Ultima oprire la boxe pentru liderul Hamilton. Acesta schimba fara probleme si revine in pista cu pneurile dure pentru ultimele cinci tururi.

48/56 Avansul lui Hamilton in fata lui Rosberg este de 13 secunde, in timp ce Alonso este cel mai rapid pilot al momentului - 1:44.165,

46/56 Vine si al treilea ghinion pentru Ricciardo. Australianul primeste o penalizare de 10 secunde cu stop & go pentru iesire periculoasa de la boxe. Oricum pilotul de la Antipozi rula in penultima pozitia, fara vreo sansa la un loc in puncte.

45/56 Hamilton isi vede de drum si corecteaza cel mai bun timp in cursa - 1:44.329.

43/56 Si cum o problema nu vine niciodata singura, Ricciardo a rupt eleronul fata si a creat o taietura zdravana in pneul dreapta fata.

41/56 Dezastru pentru australianul Ricciardo. Acesta se opreste pe linia boxelor dupa ce efectuase schimbul de pneuri. Sunt probleme cu pneul stanga fata, mai precis acea roata nu a fost asigurata complet. O eroare uriasa din partea mecanicilor de la Red Bull. Alonso urca pe locul patru fara lupta.

38/56 Raspunsul de la boxa echipei Red Bull pentru Vettel lamureste situatia: "Ploua in virajele 9 si 10. Este posibil ca asta sa fi vazut tu".

37/56 Alonso vaneaza pozitia a patra ocupata de Ricciardo. O secunda si jumatate intre cei doi. Vettel anunta prin radio ca din spate se observa cum monopostul lui Rosberg pierde un lichid, ulei sau apa.

35/56 Vettel ii prinde urma lui Rosberg si cei doi sunt despartiti de doar 3-4 zecimi. Raikkonen anunta prin radio pe o voce grava ca ploua serios in partea finala a traseului.

35/56 Sutil ramane blocat chiar la intrarea pe linia dreapta din fata boxelor. Steaguri galbene pe acel sector de mare viteza.

34/56 Liderul Hamilton efectueaza a doua oprire la boxe.

32/56 Al doilea schimb si pentru Vettel. Campionul mondial pierde pozitia a treia in fata lui Ricciardo, dar aceasta urmeaza sa treaca si el pe la boxe.

30/56 Ploaia isi face aparitia intr-o portiune a traseului. Rosberg este anuntat prin radio despre aceasta schimbare meteo.

28/56 Magnussen stabileste cel mai rapid tur in cursa - 1:46.110.

28/56 A doua oprire programata pentru Alonso. Fostul dublu campion mondial a schimbat din pozitia a 6-a. Massa intra si el de pe locul 8.

24/56 Diferenta dintre liderul Hamilton si al doilea clasat se apropie de 10 secunde. Pana acum nimic nu pare sa-l perturbe pe Hamilton in goana sa dupa primul succes al sezonului.

21/56 Bottas il depaseste pe Kvyat pe linia dreapta din fata boxelor si urca pe locul 9 in clasament.

19/56 Raikkonen mai trece o data pe la boxe si ramane in spatele plutonului pe locul 18. Cat de frustrat trebuie sa fie Kimi?!

16/56 Nici macar un tur nu a rezistat Hulkenberg in fata lui Hamilton. Britanicul il depaseste pe german in lupta dreapta pe circuit si revine la sefie.

16/56 Liderul cursei, Hamilton, a oprit si el pentru prima data la boxe. Britanicul revine pe pozitia secunda in spatele lui Nico Hulkenberg, pilot care nu a oprit inca pentru schimbul de pneuri.

15/56 Alonso nu sta la discutii cu Bottas si revine in pozitia a sasea, in timp ce Rosberg intra la boxe. Hamilton sta foarte bine pe partea de combustibil si este indemnat sa traga in continuare tare.

11/56 Magnussen primeste o penalizare de 5 secunde cu Stop & Go. Cel mai probabil pentru pana de cauciuc provocata lui Raikkonen in debutul cursei.

10/56 Magnussen, surprinzatorul loc doi din Australia dupa descalificarea lui Ricciardo, este chemat la boxe. Astfel, pilotii Williams urca o pozitie fara lupta.

8/56 Pastor Maldonado este primul pilot care abandoneaza din motive tehnice. Dezastru pentru echipa Lotus in acest sezon.

7/56 Agitatie la Williams. Bottas il ataca pe Massa si brazilianul reactioneaza pe radio: "M-a atacat!". Lui Bottas i se recomanda sa fie mai temperat si sa se concentreze pe micsorarea diferentei fata de Magnussen. Bottas raspunde: "Am un ritm mai bun".

6/56 Inca un tur rapid reusit de liderul cursei - 1:47.428. Hamilton se distanteaza astfel la peste patru secunde in fata lui Rosberg. Chiar daca anunta ca nu s-a atins cu nimeni, o reluare arata cum Magnussen l-a ciupit pe Raikkonen, suficient cat sa-i provoace pana de cauciuc. Raikkonen este al 20-lea in clasamentul cursei.

4/56 Hamilton este anuntat prin radio ca "Nico are probleme cu pneurile spate" si i s-a cerut sa fie atent cu gumele sale.

3/56 Raikkonen ajunge la boxe si schimba intreg trenul de pneuri. "Nu stiu ce s-a intamplat cu pneul pentru ca nu am atins pe nimeni", a spus Kimi prin radio. Pilotul de la Ferrari ajunge in coada plutonului, in timp ce Hamilton ajunge la 3.2 secunde in fata lui Rosberg.

2/56 Deja doua secunde puse de Hamilton in fata lui Rosberg. Probleme pentru Raikkonen si finlandezul pierde teren alunecand in pluton dupa ce pierde presiunea in pneul dreapta spate.

1/56 Hamilton porneste foarte bine si ramane lider. Rosberg il ataca pe Vettel chiar pe langa zidul boxelor si il depaseste pe campionul mondial pana in primul viraj. Alonso pierde pozitia a patra in fata lui Ricciardo.

START in Marele Premiu al Malaysiei.

11:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire. Vremea este insorita si pista este uscata. Conditii total opuse cu cele avut, sambata, in calificari.

10:58 Bun gasit prieteni ai Formulei 1. De la aceasta ora va invitam sa urmariti impreuna cu noi Marele Premiu al Malaysiei, a doua cursa a sezonului 2014. Din pole position porneste Lewis Hamilton, insa in spatele sau pandesc cea mai mica eroare piloti precum Sebastian Vettel, Nico Rosberg sau Fernando Alonso.

INFO: Marele Premiu al Malaysiei se va alerga pe un traseu de 5.543 km, care va fi acoperit de 56 de ori. In cursa vor exista doua zone DRS, una intre virajele 14 si 15, iar a doua intre virajele 15 si 1.



TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu al Malaysiei - Cursa