Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Japoniei

Onlinesport.ro a transmis duminica dimineata de la ora 8:00 Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka, cursa in care germanul Nico Rosberg se va afla in prima pozitie a grilei de start.

Ordinea la final :Rosberg, Verstappen, Hamilton, Vettel, Raikkonen

FINAL de cursa la Suzuka: Victorie in premiera pentru Nico Rosberg in Japonia.

53/53 Atac incercat de Hamilton asupra lui Verstappen, dar rateaza intrarea in sicana de la finalul turului si este nevoit sa iasa pe o breta pentru a evita coliziunea. Rosberg nu mai poate scapa victoria.

51/53 Raikkonen dupa ce petrecut un tur intreg in spatele intarziatului Alonso, pilot prins din urma cu un tur: "E o gluma!".

46/53 Hamilton este foarte ofensiva in aceste tururi de final si se apropie la mai putin de o secunda in urma lui Verstappen.

41/53 Intre timp Rosberg isi vede netulburat de cursa pastand un ecart de sase secunde in fata lui Verstappen.

38/53 Mai putin de o secunda intre Hamilton si Vettel in lupta pentru ultima treapta a podiumului. Britanicul se distanteaza pe liniile drepte spre disperarea lui Vettel.

35/53 Liderul de conjunctura Vettel schimba guma dura cu cea soft si revine pe circuit in pozitia a patra intre Hamilton si Raikkonen.

34/53 Un nou record in cursa stabilit de Raikkonen, pilot aflat in urmarirea lui Hamilton.

33/53 Vettel profita de a doua intrare a lui Rosberg la al doilea pit si urca la conducerea cursei. Este urmat de Hamilton la 4.8 secunde, dupa ce diferenta dintre a fost de 11 secunde dupa prima oprire la boxe.

31/53 Vettel reactioneaza nervos dupa ce pierde o secunda in spatele intarziatului Wehrlein: "E ridicol".

24/53 Verstappen, al doilea clasata, raporteaza prin radio ca incepe as piarda aderenta pe spate.

17/53 Rosberg conduce plutonul in fata lui Verstappen si Vettel, in timp ce Hamilton a realizat o foarte buna operatiune dupa primul pit stop. Patru locuri a obtinut campionul mondial si acesta ajunge la limita podiumului. Intre timp Raikkonen castiga duelul finlandez cu Bottas pentru pozitia a sasea.

13/53 Schimba si liderul Rosberg, urmat de Vettel si Raikkonen. Toti au trecut pe harduri. Hamilton ramane doua tururi in plus si castiga o pozitie in fata lui Raikkonen.

11/53 Diferenta de 17 secunde intre pilotii Mercedes in acest moment, in timp ce Vettel a urca pe locul doi in urma pit stopului efectuat de Verstappen. Acesta trece pe varianta dura a gumelor.

7/53 Hamilton il depaseste pe Hulkenberg la finalul liniei de start/sosire si urca o pozitie pana pe sapte.

3/53 Rosberg conduce detasat cursa dupa un start perfect, in timp ce Vettel recupereaza trei locuri si ajunge pe trei.

8:04 START de cursa in Marele Premiu al Japoniei. Rosberg isi pastreaza prima pozitie, in timp ce Hamilton coboara pana pe opt.

Acesta va fi urmat la start de colegul sau, britanicul Lewis Hamilton, cei doi rivali in lupta pentru titlul pilotilor si din acest an.

Diferenta la general este de 23 de puncte in favoarea lui Rosberg, pilot aflat pentru a treia oara consecutiv in pole position la Suzuka.



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Japoniei