Formula 1

TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu al Italiei de la Monza

Onlinesport.ro a transmis duminica, live text in aceasta pagina, Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, cursa gazduita de legendarul circuit de la Monza.

Ordinea la final: Rosberg, Hamilton, Vettel, Raikkonen, Ricciardo, Bottas, Verstappen, Perez, Massa, Hulkenberg.

FINAL: Nico Rosberg castiga pentru prima data in cariera la Monza si se apropie la 2 puncte de Lewis Hamilton ni clasamentul general.

53/53 Alonso coboara in ultimul tur sub un minut si 26 de secunde pe tur - 1:25.340.

51/53 Raikkonen corecteaza timpul de referinta - 1:26.016. Acesta il devanseaza pe Ricciardo in ierarhia celor mai buni timpi in cursa.

49/53 Aproape contact intre Perez si Verstappen. Olandezul nu se dezminte nici aici la Monza si piloteaza foarte agresiv.

47/53 Fabuloasa depasire pe franare la capatul liniei drepte de start sosire pentru Ricciardo asupra lui Bottas. Australianul a franat in ultimul moment pentru a prinde inscrierea pe viraj.

44/53 Raikkonen insista si mai ajusteaza putin timpul etalon - 1:26.268.

43/53 Raikkonen corecteaza timpul de referinta in cursa - 1:26.287.

26/53 De acum scenariul devine unul previzibil pentru a doua parte a cursei. Rosberg si Hamilton nu mai intra la boxe pana la final si au asigurate primele doua locuri, in timp ce Ferrari, acum pe super softuri, mai intra o data pentru a pune softurile. Ramane ca Vettel si Raikkonen sa-si dispute ultimul loc pe podium.

26/53 Schimba si Hamilton. Pune guma medie si va merge pana la final cu aceste pneuri. Cele doua monoposturi Ferrari vor mai intra o data la standuri pentru schimb.

25/53 Pit stop pentru liderul Rosberg moment in care Hamilton ramane la conducere cu acelasi tren de pneuri de la start.

23/53 Rosberg are un avans de sase secunde in fata lui Hamilton. Acesta din urma a pus un ecart de 20 secunde fata de Vettel.

20/53 Duel intens pentru locul 5 intre Bottas, Grosjean si Ricciardo. Pilotul australian de la Red Bull trece de reprezentantul echipei Haas.

17/53 Schimba si Vettel, iar la iesire il are aproape lipit in spate pe Raikkonen.

16/53 Raikkonen pierde pozitia a treia dupa intrarea la boxe. Topul trei al momentului este format din Rosberg, Vettel si Hamilton.

15/53 Aproape 10 secunde intre Rosberg si Vettel, primii doi clasati.

14/53 Se deschide linia boxelor pentru primele schimburi programate de pneuri. Verstappen si Alonso au schimbat din primii 10. Hamilton este anuntat ca trebuie sa mai traga de gume inca trei tururi.

12/53 Rosberg face record pe tur, in timp ce Hamilton comunica prin radio ca gumele sale prezinta urme mari de uzura.

10/53 Hamilton ataca dezlantuit pe lunga linie dreapta si trece in cele din urma. Britanicul urca pe patru, dar a pierdut contactul cu primii trei clasati.

9/53 Hamilton il ajunge din urma pe Bottas si va urma un atac asupra pozitie a 4-a.

6/53 Raikkonen raporteaza o vibratie pe zona de franare, ceea ce inseamna un dezechilibru pe puntea fata a monopostului pilotat de Ferrari.

5/53 Rosberg se desprinde in fruntea cursei cu record pe ultimul tur.  Are aproape 2 secunde in fata lui Vettel.

2/53 Hamilton ataca in Curva Grande si trece de Ricciardo. Accident in spate intre Nasr si Palmer pe sectorul 1.

15:04 START in Marele Premiu al Italiei. Rosberg porneste excelent si se instaleaza la conducere. Urmeaza cele doua monoposturi Ferrari, Vettel si Raikkonen. Poleman-ul Hamilton ajunge pe sase.

Din prima linie a grilei de start vor porni cei doi coechipieri de la Mercedes si rivali in lupta pentru titlu, Lewis Hamilton si Nico Rosberg.

In clasamentul general cei doi sunt despartiti de doar 9 puncte in favoarea britanicului care a castigat ultimele doua titluri mondiale.

Pilotii Ferrari vor onora cursa de casa cu o plecare dintr-o linie secunda rosie, Sebastian Vettel reusind in calificari sa-l devanseze pe Kimi Raikkonen.

Din 1996 si pana in prezent Marele Premiu al Italiei a fost castigat de opt ori de pilotii Ferrari si de patru ori de pilotii McLaren.

In 14 din ultimele 18 ocazii cursa a fost castigata de pilotii plecati din pole position.

Castigatorii din ultimii ani: Vettel (Toro Rosso - 2008, Red Bull - 2011, 2013), Fernando Alonso (McLaren - 2007, Ferrari - 2010), Lewis Hamilton (McLaren - 2012, Mercedes - 2014, 2015).



TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu al Italiei de la Monza