Formula 1

Formula 1, Marele Premiu al Italiei: Lewis Hamilton in pole position cu Ferrari in coasta sa

Ati sambata de la ora 15:00, live text in aceasta pagina, calificarile Marelui Premiu al Italiei de la Monza.

Pentru Lewis Hamilton acesta este al patrulea pole position obtinut la Monza dupa reusitele din 2009, 2012 si 2014, respectiv al saptelea consecutiv, performanta prin care britanicul il egaleaza pe legendarul Ayrton Senna.

Doar Senna are mai multe pole-uri la Monza decat Hamilton, cinci la numar, in timp ce britanicul a trecut cu aceasta ocazie in fata lui Michael Schumacher, Juan Pablo Montoya si Sebastian Vettel, fiecare cu trei plecari din prima linie a grilei.

Raikkonen a reusit sa-l devanseze pe coechipierul sau, Vettel, in chiar ultimul tur cronometrat, in timp ce Rosberg, al doilea la general, va avea o misiune dificila in a recupera puncte fata de colegul sau.

Pilotii de la Williams-Mercedes, Massa si Bottas, cei care au fost confirmati si pentru sezonul 2016, vor completa linia a trei la startul cursei de duminica.

Perez, Grosjean, Hulkenberg si Ericsson au completat topul zece in calificari.

TUR cu TUR calificarile de la Monza

16:01 Hamilton incheie calificarile cu cel mai bun imp, 1:23.397. Raikkonen se claseaza pe doi, la 234 miimi, iar pe trei il avem pe al doilea pilot Ferrari, Vettel. Doar pozitia a patra pentru Rosberg, al doilea echipieri de la Mercedes. Asadar, va fi o lupta interesanta la startul cursei de duminica (ora 15:00) intre pilotii de la Mercedes si Ferrari.

15:54 Hamilton are cel mai bun timp dupa prima iesire pe circuit, cu 1:23.397, fiind urmat de Vettel si Raikkonen la trei zecimi. Massa si Rosberg completeaza topul cinci.

15:40 Vettel se apropie la 194 de miimi de liderul Hamilton, in timp ce Raikkonen se mentine pe trei. Rosberg trece linia de sosire pe pozitia a patra. Massa, Bottas, Perez, Grosjean, Ericsson si Hulkenberg completeaza topul zece.

15:35 Hamilton pe primul loc, urmat de Raikkonen la 374 miimi si Vettel la 542 miimi. Rosberg abia in pozitia a patra la 745 miimi.

15:25 Incepe a doua parte a calificarilor. Hamilton mai rapid cu sapte zecimi comparativ cu Rosberg. Bottas si Perez ii urmeaza pe cei doi.

15:20 Se incheie prima parte a calificarilor. Button, Alonso, Stevens si Mehri sunt pilotii eliminati.  Verstappen de asemenea este eliminat fara timp cronometrat. La singura sa iesire, carena motorului s-a desprins si acesta a imprastiat pe traseu numeroase elemente periculoase.

15:18 Raikkonen urca pe trei in spatele celor doi echipieri de la Mercedes. Acesta este urmat de Perez si Hulkenberg..

15:14 Inca doua zecimi recuperate de Rosberg, insa Hamilton ramane pe prima pozitie, cu 1:24.251.

15:10 Rosberg urca pe locul doi, la 569 de miimi in urma liderului Hamilton. Asadar, monoposturile Mercedes domina din nou si aceasta sesiune cronometrata.

15:07 Ordinea este urmatoarea: Hamilton, Bottas, Vettel, Raikkonen, Grosjean, Rosberg.

15:05 Hamilton impune timpul de referinta inca din debut, oprind cronometrul la 1:24.649.

15:00 A inceput calificarile de la Monza.



Formula 1, Marele Premiu al Italiei: Lewis Hamilton in pole position cu Ferrari in coasta sa