Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Italiei. Strategie la Mercedes? Dezastru pentru Ferrari

Ati urmarit astazi live text pe onlinesport.ro de la ora 15:00 Marele Premiu de Formula 1 al Italiei de la Monza, a 13-a cursa a sezonului.

Clasament final: Hamilton, Rosberg, Massa, Bottas, Ricciardo, Vettel, Magnussen, Perez, Button, Raikkonen.

Final de cursa. Hamilton castiga la Monza urmat de Rosberg si Massa.

53/53 Ultimul tur al cursei. Hamilton nu mai poate fi oprit de nimeni si va castiga Marele Premiu al Italiei. Magnussen nu mai intra la boxe pentru penalizare si va primi un timp aditional dupa incheierea cursei.

49/53 Hamilton conduce nestingherit cu 4.9 secunde in fata unui Rosberg impacat cu locul al doilea.

47/53 Atentia se muta asupra duelului dintre Vettel si Ricciardo. Australianul trece de mult mai titratul sau coechipier si este pe cinci. Vettel nu cedeaza usor si revine asupra lui Ricciardo.

42/53 Duel aprig pentru locul opt intre Button si Perez. Roata la roata se lupta cei doi la limita regulamentului. Este duelul momentului pe pista de la Monza.

38/53 Magnussen primeste o penalizare cu stop&go pentru scoaterea lui Bottas in afara pistei la un duel petrecut anterior.

37/53 Diferenta dintre primii doi clasati ajunge la patru secunde in favoarea lui Hamilton si tendinta este de crestere.

30/53 Hamilton are 2.6 secunde in fata lui Rosberg, dar deja apar primele teorii ale conspiratiei. A fost fortat Rosberg de echipa sa comita acea eroare pentru a-i oferi primul loc lui Hamilton in compensatie pentru acrosajul de la Spa-Francorchamps? O ipoteza pe care nu o vom putea verifica insa niciodata.

29/53 Incredibil de greu momentul pentru cei de la Ferrari. Alonso rula cu peste 320 km/h pe linia dreapta de start/sosire cand motorul pur si simplu a cazut complet.

29/53 Rosberg o comite din nou la intrarea in primul viraj spre amuzamentul lui Toto Wolf, team managerul de la Mercedes. Hamilton profita si trece in fata la conducerea cursei. Abandon pentru Alonso spre dezamagirea tifosilor Ferrari. Spaniolul a tras pe marginea circuitului.

28/53 Diferenta dintre primii doi clasati este de 1.8 secunde.

26/53 Hamilton opreste si el pentru schimbul de anvelope. Britanicul pierde pozitia de lider si revina in spatele lui Rosberg.

25/53 Liderul Rosberg schimba rapid de pe medium pe hard. Asadar, strategie cu o singura oprire pentru liderul campionatului.

24/53 Pit Stop pentru Massa, al treilea clasat in cursa. Pierde doua locuri la revenirea in pista. Pilotii Mercedes raman inca pe circuit.

19/53 Inca trei zecimi castigate de Hamilton. Diferenta scade la 1.2 secunde. Intre timp incep primele intrari la boxe. Cel care deschide balul este chiar campionul mondial Sebastian Vettel.

16/53 Bottas recupereaza pozitie dupa pozitie si-l depaseste fara probleme pe Alonso pe lunga linie dreapta de start/sosire de la Monza.

15/53 Hamilton este in acest moment cel mai rapid pilot din cursa si ecartul scade la 1.5 secunde. In spate se ruleaza in pluton compact si doar pe zona DRS pilotii incearca atacuri.

13/53 Diferenta dintre primii doi clasati s-a stabilizat la 2.1 secunde in favoarea lui Rosberg.

10/53 Hamilton ii forteaza interiorul lui Massa si trece de acesta urcand in pozitia a doua.

9/53 Rosberg comite o eroare impardonabila la intrarea in primul viraj. Germanul a ratat punctul de franare si a fost obligat sa traga drept fara a se mai putea inscrie in viraj. Din fericire pentru el n-a pierdut decat o secunda si jumatate din avansul pe care il are si ramane lider.

7/53 Trei secunde si jumatate intre liderul Rosberg si Massa. Mai in spate Hamilton incearca sa treaca de brazilian pentru a avea contact cu Rosberg.

5/53 Massa si Hamilton il depasesc pe Magnussen. Doua locuri pierdute in doua viraje de danezul echipei McLaren.

4/53 Rosberg se distanteaza la peste 2 secunde in fata unui Magnussen care ii tine in spate pe Massa si Hamilton.

3/53 Magnussen si Vettel au castigat trei pozitii la start, in timp ce Hulkenberg a urcat patru pozitii. La polul opus se afla Hamilton si Bottas care au pierdut trei, respectiv opt pozitii.

2/54 Hamilton anunta prin radio ca are probleme cu monopostul si echipa ii comunica sa comute pe "modul 3".

1/54 Hamilton, pilotul aflat in pole position, pleaca lent din grila si pierde nu mai putin de trei locuri. Rosberg este lider, urmat de Magnussen si Massa.

15:04 START in Marele Premiu al Italiei.

15:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire.

Din pole position porneste britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, urmat de coechipierul sau Nico Rosberg.

Primul Ferrari, cel pilotat de Fernando Alonso, ocupa doar a saptea pozitie pe grila de start.



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Italiei. Strategie la Mercedes? Dezastru pentru Ferrari