Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Chinei - Cursa

Ati urmarit live text pe onlinesport.ro, duminica de la ora 10:00, Marele Premiu de Formula 1 al Chinei. Lewis Hamilton a condus de la inceput si pana la sfarsit obtinand al treilea succes consecutiv.

CLASAMENT CURSA: Hamilton, Rosberg, Alonso, Ricciardo, Vettel, Hulkenberg, Bottas, Raikkonen, Perez, Kvyat.

FINAL de cursa. Hamilton castiga la Shanghai si obtine al treilea succes consecutiv. Rosberg completeaza dubla Mercedes, iar Alonso termina pe trei in fata lui Ricciardo.

56/56 Ultimul tur al cursei din China.

55/56 Ultimele doua tururi. Hamilton nu mai poate pierde victoria, iar Alonso are sanse mari sa aduca primul podium al sezonului pentru Ferrari.

52/56 Scade diferenta intre Alonso si Rosberg. Putin peste trei secunde avans in favoarea spaniolului.

48/56 Alonso scoate tot ce e mai bun din monopostul Ferrari si obtine al doilea cel mai bun timp personal al sau in aceasta cursa. Spaniolul rezista la 5.3 secunde in fata lui Ricciardo si o eventuala clasare pe podium ar fi ca o victorie pentru Scuderie.

47/56 Am intrat in ultimele zece tururi. Cel mai interensat duel care se prefigureaza la orizont este cel pentru ultima treapta a podiumului. Alonso are 5.4 secunde in fata lui Ricciardo. Acesta din urma este indemnat de la boxe: "Il poti prinde pe Alonso". Pentru prima data insa in ultimele tururi spaniolul a fost mai rapid pe tur decat australianul, e drept, cu doar 62 de miimi de secunda.

44/56 Intr-un singur tur Rosberg s-a distantat la doua secunde in fata lui Alonso.

43/56 Alonso trebuie sa fie acum atent la Ricciardo, pilot aflat la doar sase secunde in urma sa.

43/56 Pe a doua cea mai lunga linie dreapta a traseului de la Shanghai are loc depasirea lui Alonso de catre Rosberg. Senzatia captata de pe masina germanului a fost ca Alonso statea pe loc in timp ce acesta trecea prin dreapta lui.

43/56 Incepe lupta directa pentru locul doi intre Alonso si Rosberg. Neamtul de la Mercedes are o masina superioara spaniolului de la Ferrari si in mod normal n-ar trebui sa aiba probleme.

42/56 Ordinea timpilor intre primii cinci clasati: 1 Hamilton, 2 Alonso +13.8s, 3 Rosberg +15.9s, 4 Ricciardo +21.9s, 5 Vettel +29.2s

40/56 Alonso a revenit intre timp pe locul al doilea, unul insa pe care trebuie sa-l apere in fata lui Rosberg. Doar 5.6 secunde intre cei doi dupa al doilea rand de intrari la boxe. Rosberg se plange prin radio ca este neplacut sa citeasca consumul de carburant pe display-ul volanului sau.

35/36 A doua umilinta pentru Vettel in aceasta cursa. Campionul mondial este depasit de un...Caterham intarziat la interior. Germanul ridica mana si gesticuleaza nervos, nu intelege cum a fost posibil.

34/56 Duelul dintre Alonso si Rosberg este pentru moment amanat dupa ce spaniolul alege sa intre la boxe pentru al doilea schimb.

33/56 Rosberg ajunge la o secunda in spatele lui Alonso si primeste indicatii precise prin radio: "Forteaza pentru a-l depasi pe Alonso".

30/56 Trei secunde intre Alonso si Rosberg. Presiune tot mai mare pe fostul dublu campion mondial.

28/56 Cel putin patru zecimi pe tur pierde Alonso in raport cu Rosberg.

27/56 Hamilton conduce cu un avans de 11 secunde in fata lui Alonso, in timp ce spaniolul are 4.7 secunde in fata lui Rosberg.

26/56 Cine ar fi crezut asa ceva?! Lui Vettel i se cere de la boxe sa-l lase pe Ricciardo in fata sa, acesta din urma avand pneuri mai proaspete. In cele din urma australianul trece si urca in pozitia a patra.

24/56 Vettel este ajuns din urma si atac de propriul coechipier, Ricciardo. Lupta intensa intre cei doi pentru locul patru in cursa.

23/56 Atac superb al lui Rosberg la exterior in penultimul viraj al circuitului. Vettel a trecut imediat la ofensiva pe lunga linie dreapta din fata boxelor, unde a beneficiat si de avantajul DRS-ului. Vettel a ales sa atace la exterior in primul viraj si Rosberg i-a inchis usa in nas pastrandu-si pozitia a treia. Rosberg alearga acum dupa Alonso de care il despart sase secunde.

22/56 Rosberg ii apare amenintator lui Vettel in retrovizoare. Jumatate de secunda intre cei doi germani.

20/56 Cea mai buna cursa de pana acum in 2014 pentru un Ferrari. Alonso piloteaza in pozitia secunda la 4.5 secunde in urma liderului Hamilton cand toti pilotii din fata au oprit cel putin o data.

18/56 Rosberg ii solicita inginerului sau de cursa sa-i calculeze consumul de combustibil. Liderul campionatului a pierdut telemetria pe monopostul sau.

17/56 Raikkonen trece de Magnussen si ajunge in pozitia a opta. Hamilton anunta prin radio ca pneurile sale soft rezista "surprinzator de bine". Liderul inca nu a schimbat pana in acest tur.

15/56 Vettel se afla acum in pozitia vanatorului si il urmareste pe Alonso intr-un ecart de doar patru zecimi.

14/56 Rosberg efectueaza primul pit stop din pozitia a treia, dar pierde din nou contactul cu primii clasati. Alonso revine pe trei in spatele lui Hamilton si Ricciardo.

12/56 Alonso schimba pneurile si trece pe varianta medium, cum de altfel au procedat toti pilotii din cursa.

11/56 Dezastru pentru Massa la boxa echipei Williams. Brazilianul pierde zeci de secunde dupa ce mecanicii i-au adus doar trei roti si intr-un final, cand au adus-o si pe a patra pe stanga spate, au intarziat nepermis pana sa o prinda de masina.

10/56 Alonso blocheaza franele la un viraj pe dreapta si pierde zecimi pretioase in lupta sa cu Vettel. Campionul mondial se desprinde la aproape o secunda si jumatate.

8/56 O secunda si jumatate i-a luat Hamilton lui Vettel in ultimul tur si ecartul dintre primii doi clasati ajunge la 8.5 secunde.

6/56 Liderul Hamilton se distanteaza la peste patru secunde in fata lui Vettel. Acesta este in continuare sub presiune din partea lui Alonso.

4/56 La reluarile oferite de televiziunea producatoare se observa cum Rosberg s-a lovit puternic in primul viraj cu Bottas. Asadar ambele monoposturi Williams au intrat in coliziuni in primul viraj.

2/56 Rosberg ruleaza in pozitia a 6-a si il preseaza puternic pe Massa. Doar sapte zecimi intre cei doi.

1/56 Alonso este foarte combativ si ataca deja pozitia a doua ocupata de Ricciardo.

START in Marele Premiu al Chinei. Hamilton a plecat cel mai bine, Alonso ajunge pe trei dupa un acrosaj cu Massa. Rosberg pierde teren.

10:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire. Doar 10% sanse sa ploua in aceasta cursa. Doua zone DRS propune traseul de la Shanghai. De cinci ori pilotul aflat in pole position a castigat in 11 editii.

Bun gasit prieteni ai Formulei 1 si Hristos a Inviat! De la aceasta ora va invitam sa urmarim impreuna, live text, Marele Premiu al Chinei.



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Chinei - Cursa