Formula 1

TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu al Canadei de la Montreal

Onlinesport.ro a transmis live text in aceasta pagina, de la ora 21:00, Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, editia a 47-a, cursa de la Montreal care il are in pole position pe britanicul Lewis Hamilton.

  • ORDINEA FINALA: Hamilton, Rosberg, Bottas, Raikkonen, Vettel, Massa, Maldonado, Hulkenberg, Kvyat, Grosjean.

70/70 Final de cursa cu Hamilton in prima pozitie. Rosberg si Bottas completeaza podiumul din Canada.

53/70 O singura secunda intre liderul Hamilton si Rosberg, principalul sau urmaritor. Germanul isi poate folosi DRS-ul.

44/70 Contact intre Vettel si Hulkenberg in ultimul viraj al traseului, Pilotul de la Force India a pierdut foarte mult timp dupa ce s-a rasucit pe pista. Vettel urca pe 7.

38/70 Vettel este cel mai rapid pilot al momentului, cu 1:17.481, si acesta ajunge in pozitia a 8-a.

34/70 Diferenta de 1.1 secunde intre primii doi clasati dupa intrarea la boxe a lui Hamilton.

31/70 Rosberg la primul pit stop. Nicio modificare in fruntea cursei, cu pilotii de la Mercedes pe primele doua pozitii.

29/70 Raikkonen pierde masina de sub control si se rasuceste pe pista. Bottas profita si trece in fata conationalului sau pe pozitia a 3-a.

24/70 Vettel profita de intrarea lui Ricciardo la boxe si mai castiga o pozitie. Germanul ajunge pe 11 si-l are in fata pe Maldonado la mai putin de doua secunde. In frunte Hamilton ajunge la 4.4 secunde fata de Rosberg.

12/70 Liderul Hamilton forteaza in fruntae cursei si stabileste un nou timp de referinta - 1:18.469. Aproape trei secunde in fata coechipierului Rosberg.

8/70 Intrare timpurile la boxe pentru Vettel. Acesta pierde toate pozitiile castigate in primele tururi. Locul 20 pentru germanul de la Ferrari.

4/70 Vettel ajunge in spatele lui Alonso, cel pe care l-a inlocuit la Ferrari, si este doar o chestiune de timp pana cand va trece de acesta.

3/70 Dueluri interesante si in partea din spate a plutonului, unde Vettel incearca sa avanseze rapid spre topul zece. Locul 15 pentru cvadruplul campion mondial.

1/70 Primii trei isi pastreaza pozitiile dupa start: Hamilton, Rosberg si Raikkonen. Un start curat fara niciun incident.

START in Marele Premiu al Canadei. 70 de tururi pentru aceasta cursa.

21:00 Monoposturile se pun in miscare in turul de incalzire.

Hamilton este si liderul clasamentul pilotilor in fata coechipierului sau Nico Rosberg, diferenta dintre cei doi fiind de zece puncte.

Al treilea pe grila este finlandezul Kimi Raikkonen, pilot care a castigat o data la Montreal. Lider la acest capitol este Hamilton, cu trei succese. Alti piloti in activitate cu victorii in cursa canadiana sunt Fernando Alonso, Jenson Button si Sebastian Vettel, fiecare cu o victorie.

Cursa incepe la ora 21:00 si este live text in aceasta pagina.



TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu al Canadei de la Montreal