Formula 1

TUR cu TUR Formula 1 Marele Premiu al Austriei

Ati urmarit astazi de la ora 15:00 Marele Premiu al Austriei, o cursa dominata din nou de monoposturile Mercedes si castigata in cele din urma de Nico Rosberg.

Clasament final: Rosberg, Hamilton, Bottas, Massa, Alonso, Magnussen, Perez, Ricciardo, Hulkenberg, Raikkonen

Final de cursa. Dubla pentru Mercedes in Austria, cu Rosberg castigator. Hamilton si Bottas completeaza podiumul.

71/71 Ultimul tur al cursei. Rosberg se indreapta spre o noua victorie.

69/71 O secunda doar intre primii doi clasati si diferenta scade constant, insa Hamilton nu mai are timp de atac.

61/71 Rosberg intra in ultimele zece tururi cu un avans de doua secunde in fata lui Hamilton. 

59/71 Oprire la boxe pentru Button si britanicul iese din puncte. Profita Raikkonen si urca pe zece.

57/71 Opt din primii noua clasati au motoare Mercedes, singura exceptie numindu-se Fernando Alonso. Al zecelea este Ricciardo cu propulsor Renault.

56/71 Perez intra la boxele Force India pentru al doilea pit stop programat. Massa urca pe patru si mexicanul iese pe opt in spatele lui Magnussen.

54/71 Raikkonen ramane acelasi personaj direct. Indemnat de la boxe sa fie cu doua zecimi mai rapid pe tur pentru a intra in puncte, finlandezul replica: "Ok, dar am si eu nevoie de putere". Un raspuns care spune totul despre limitarile monopostului Ferrari din acest sezon.

53/71 Scurt moment de acalmie la varful cursei. Rosberg dicteaza ritmul si se distanteaza la 1.7 secunde in fata lui Hamilton. Bottas ii urmeaza in pozitia a treia, iar singura batalie care se anunta la orizont este cea pentru locul patru intre Perez si Massa.

48/71 Alonso intra la boxe si il lasa pe Rosberg la sefia cursei. Acesta este urmat de Hamilton la o secunda si jumatate. Bottas este departe la peste cinci secunde de lider.

44/71 Moment istoric pentru acest sezon. Un Ferrari la conducere. Este vorba de Alonso, numai ca spaniolul trebuie sa intre la boxe si va pierde aceasta pozitie.

42/71 Bottas schimba si pierde pozitia a doua. Finlandezul revine in pista dupa Hamilton, chiar in momentul in care britanicul de la Mercedes stabileste un nou cel mai rapid tur in cursa - 1:12.217.

40/71 A doua oprire programata pentru Hamilton. Acesta pierde doua pozitii si ajunge pe cinci in spatele lui Massa.

39/71 Bottas rezista pana acum fara probleme intre cei doi piloti Mercedes, in timp ce Massa este indemnat de la boxa echipei sale sa iasa la atac.

37/71 Final de cursa pentru Vettel, campionul mondial fiind chemat la boxe unde a abandonat.

31/71 Mai putin de o secunda intre primii trei piloti, cei doi de la Mercedes care l-au prins la mijloc pe Bottas. Massa este mult mai in spate si deocamdata nu conteaza in batalia pentru podium.

30/71 Aproape de jumatatea cursei Perez intra la boxe si schimba softurile tot cu softuri, ceea ce inseamna ca va mai opri o data pentru a incalta guma super soft.

29/71 Hamilton trece si el de Perez devenind cel mai rapid pilot din cursa, cu 1:13.558.

27/71 Schimbare de lider. Perez pierde doua locuri dintr-un foc. Rosberg si Bottas au trecut cu usurinta de mexican, dar sa nu uitam ca acesta merge in continuare cu pneurile de la start.

26/71 Final de cursa pentru rusul Kvyat de la Toro Rosso. Acesta a suferit o pana pe dreapta spate si a lovit acolo zidul de protectie. Abandon pentru rus care anunta ca nu mai are niciun fel de frana pe monopostul sau.

25/71 Hamilton anunta prin radio ca are cateva mici probleme cu franele si este indemnat sa ajusteze de pe volan setarea acestor componente.

21/71 Spectacol la varf unde primi cinci clasati, toti propulsati de Mercedes, sunt incadrati in doar doua secunde.

18/71 Jumatate de secunda intre Perez, pilot care merge pe o strategie cu o oprire, si Rosberg, principalul sau urmaritor.

16/71 Perez este la conducere urmat de Rosberg, Bottas, Hamilton, Massa, Button si Maldonado.

15/71 Liderul Massa intra la boze si este urmat de Alonso. Brazilianul de la Williams revine in pista in spatele lui Rosberg si nu se poate apara nici de atacul lui Hamilton. Mutare important asadar pentru economia cursei.

14/71 Schimb de pneuri si pentru Hamilton. Britanicul ramane in spatele coechipierului sau, Rosberg.

13/71 Gutierrez opreste monopostul pe linia boxelor si este impins de mecanicii de la Sauber inapoi in stand.

11/71 Magnussen si Ricciardo deschid balul intrarilor la boxe. Pentru Austria se preconizeaza o strategie cu doua opriri, desi exista posibilitatea incheierii cursei cu o singura oprire.

10/71 Nicio schimbare la varf, unde monoposturile Williams conduc plutonul in fata celor de la Mercedes.

6/71 Massa conduce in fata lui Bottas cu 9 zecimi, cei doi fiind urmati de Rosberg si Hamilton. Practic cei patru evadeaza de restul competitorilor, pentru a imprumuta o expresie din ciclism.

4/71 "Nu stiu de ce, dar transmisia merge din nou", anunta Vettel prin radio. Cu toate acestea, campionul mondial a pierdut un tur si intreaga cursa este compromisa.

2/71 Vettel are probleme si anunta prin radio ca a pierdut transmisia: "Spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac!".

1/71 Nu mai putin de patru locuri castigate de Hamilton la start. Britanicul trece si de Alonso in ultimul viraj si pilotul de la Mercedes ajunge deja in oglinzile coechipierului sau, Nico Rosberg.

1/71 Massa ramane la conducere, iar in spatele sau ajunge Rosberg pentru doar un viraj. Bottas revine si trece in fata germanului. Alonso este al patrulea.

START in Marele Premiu al Austriei.

15:02 Un tur foarte scurt aici in Austria. Doar 4.3 km pentru acoperirea acestuia. Monoposturile revin pe grila si ne pregatim de start.

15:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire.

Felipe Massa pleaca din pole position pentru prima data dupa sase ani si este urmat de coechipierul sau, Valtteri Bottas. Nico Rosberg (Mercedes) si Fernando Alonso (Ferrari) pandesc din linia secunda, in timp ce Lewis Hamilton (Mercedes) si Sebastian Vettel (Red Bull) sunt nerabdatori sa-si ia revansa dupa o sesiune de calificari dezamagitoare.

Amanunte in timp real in aceasta pagina de la ora 15:00

[news-107769]



TUR cu TUR Formula 1 Marele Premiu al Austriei