Formula 1

TUR cu TUR Formula 1 Cursa: Marele Premiu din Bahrain

Onlinesport.ro a transmis in aceasta pagina, duminica de la ora 18:00, Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain, a doua etapa a sezonului 2016.

Ordinea la final:  Rosberg, Raikkonen, Hamilton, Ricciardo, Grosjean, Verstappen, Kvyat, Massa, Bottas, Vandoorne.

Final de cursa. Nico Rosberg castiga Marele Premiu din Bahrain. Acesta i-a devansat pe Raikkonen si Hamilton pentru al doilea succes din 2016 si al cincilea la rand. Germanul castigase ultimele trei curse din 2015.

53/57 Ordinea cu patru tururi inaintea finalului: 1 Rosberg; 2 Raikkonen; 3 Hamilton; 4 Ricciardo; 5 Grosjean; 6 Verstappen; 7 Massa; 8 Kvyat; 9 Bottas; 10 Vandoorne; 11 Magnussen; 12 Ericsson; 13 Wehrlein; 14 Hulkenberg; 15 Nasr; 16 Hulkenberg; 17 Haryanto

43/57 Rosberg revine la conducere si are un avans de 4.9 secunde in fata lui Raikkonen. Acesta din urma este incurajat de la boxe sa traga in continuare tare.

40/57 Liderul Rosberg opreste din nou la boxe. Germanul de la Mercedes cedeaza prima pozitie lui Hamilton. Primele tururi conduse de Hamilton in acest sezon.

33/57 Remarcabila cursa facuta pana acum de Grosjean. Acesta il depaseste pe Kvyat de la Red Bull si urca pe cinci.

32/57 Hamilton se apropie la 3.4 secunde de Raikkonen. Intre timp a oprit si liderul Rosberg. Acesta a schimbat softurile cu supersofturi.

30/57 Raikkonen revine in pista cu supersofturi dupa al doilea pit stop.

26/57 Rosberg are un avans de 14 secunde in fata lui Ricciardo si 22 secunde fata de Hamilton.

23/57 Opt secunde intre Raikkonen si Hamilton, dar campionul mondial de la Mercedes recupereaza zecime dupa zecime. Aceasta in conditiile inc are Hamilton se afla pe gumele medium. Va schimba pe supersofturi la urmatoarea oprire si va castiga aproape o secunda.

17/57 Hamilton il ataca pe Ricciardo la finalul liniei drepte din fata boxelor si trece fara probleme de australian. Intre timp Massa si Grosjean sunt implicati intr-un duel pasionant pentru pozitia a 5-a. Pilotul de la Haas reuseste depasirea.

16/57 Unsprezece secunde intre primii doi clasati, Rosberg si Raikkonen.

14/57 Rosberg conduce cu un avans de 17 secunde in fata lui Hamilton. Acesta din urma tocmai a efectuat primul sau schimb de pneuri. Britanicul revine in pista pe locul sase.

13/57 Pit stop pentru Raikkonen. Acesta revine in pozitia a 5-a intre Ricciardo si Bottas.

11/57 Penalizare cu drive through primita de Bottas pentru lovirea lui Hamilton in primul viraj.

9/57 Hamilton l-a depasit in duel direct pe Massa si urca in pozitia a patra.

8/57 Incidentul dintre Hamilton si Bottas va fi investigat de comisarii de cursa.

5/57 Aflat la conducere, Rosberg corecteaza cel mai bun timp in cursa si impune ritmul. Massa a iesit cel mai bine dupa start, avansand nu mai putin de cinci locuri in clasament. 

1/57 Rosberg conduce plutonul, in timp ce Hamilton aluneca pe 9 dupa lovitura incasata de la Bottas. 

START in Marele Premiu din Bahrain. Acrosaj in primul viraj in care este implicat Lewis Hamilton, pilotul care a pornit din pole position.

18:02 Dezastru pentru Sebastian Vettel. Germanul de la Ferrari abandoneaza inainte de a incepe cursa. Un fum alb extrem de gros a iesit de la motorul Ferrari.

18:00 Monoposturile s-au pus in miscare pentru turul de incalzire.

Din pole position porneste britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial in exercitiu, urmat de coechipierul sau Nico Rosberg si cei doi de la Ferrari, Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen.



TUR cu TUR Formula 1 Cursa: Marele Premiu din Bahrain