Formula 1

Fiasco total cu noul format de calificari din Formula 1. Ecclestone a dat-o in bara

Lewis Hamilton a obtinut, sambata, cel mai bun timp in calificarile pentru Marele Premiu al Australiei, o sesiune desfasurata dupa noul format. Un format care promitea spectacol, dar care in cele din urma s-a dovedit un adevarat fiasco. Doar doi piloti mai erau pe circuit cu sase minute inaintea finalului, iar in ultimele trei minute nici urma de monopost pe traseul Albert Park.

Hamilton (1:23.837) va porni asadar din pole position, urmat de Rosberg (+0.360) si Vettel (+0.838). Pe celelalte pozitii s-au clasat Raikkonen, Verstappen, Massa, Sainz, Ricciardo.

Pentru Hamilton este al 50-lea pole position din cariera si al cincilea in Australia.

8:55 Hamilton isi corecteaza propriul timp si ramane pe prima pozitie, in timp ce Vettel se plimba la pas pe linia boxelor.

8:54 Incredibil ce se intampla cu acest nou format de calificari. Nici urma de actiune in ultimele 6 minute! Pilotii se multumesc cu pozitiile actuale si ies pe rand din masini. Raman pe circuit doar pilotii Mercedes.

8:51 Red Bull il pierde pe Ricciardo si acesta va porni in cursa de pe locul 8. Monoposturile Toro Rosso propulsate de Ferrari s-au comportat mai bine decat Red Bull cu motoare Renault.

8:49 Hamilton ii ia jumatate de secunda lui Vettel. Mercedes si Ferrari isi impart primele patru locuri.

8:46 Ultimele 14 minute dedicate celor mai buni opt piloti ramasi in calificari.

8:38 Cei opt ramasi pentru ultima parte a calificarilor sunt Hamilton, Rosberg, Vettel, Sainz, Ricciardo, Raikkonen, Verstappen si Massa. 

8:28 Hamilton are cel mai bun timp in Q2, cu 1:24.605. Rosberg il urmeaza la sub doua zecimi.

8:19 Echipele Manor, Haas si Sauber nu mai au niciun pilot dupa Q1. Acestora li s-a adaugat rusul Kvyat de la Red Bull.

8:17 Palmer, debutantul de la Renault, se salveaza in ultimul moment si-l impinge afara pe Ericsson de la Sauber. S-a incheiat primul Q1 in noul format, unul in care actiunea pe circuit dispare dupa primele minute in care cei mai rapizi se asigura de timpi buni, dupa care se retrag la boxe.

8:09 Button urca din coada clasamentului direct pe pozitia a 3-a. Alonso vine si el pe doi. Ce se intampla cu monoposturile McLaren-Honda?

8:07 Campionul DTM Pascal Wehrlein (Manor) este primul eliminat in acest format experimentat in premiera in Formula 1. Intre timp, Hamilton a revenit la conducere fiind singurul pilot care a coborat sub un minut si 26 de secunde pe tur.

8:05 Raikkonen urca la conducere devansandu-l pe Hamilton cu 56 de miimi de secunda.

8:03 Hamilton urca din prima incercare la conducere, cu 1:26.635. Rosberg a avut o scurta iesire in afara trasei ideale. Raikkonen este al doilea, la doua zecimi in urma lui Hamilton.

8:00 Se aprind luminile verzi pentru prima parte a calificarilor. Pilotii au la dispozitie 16 minute. Dupa primele 7 minute pilotul cu cel mai slab timp va fi eliminat. Apoi, la fiecare 90 de secunde, va mai fi eliminat cate un pilot. Dupa cele 16 minute primii 15 vor promova in secventa secunda a calificarilor.

Dintre pilotii aflati si acum pe grila cele mai multe pole-uri in Australia au fost obtinuta de Lewis Hamilton (4). Acesta este urmat de Sebastian Vettel (3), Jenson Button (2) si Kimi Raikkonen (1).

Sistemul de calificari s-a schimbat din 2016. Vedeti mai jos amanunte.

[news-118002]



Fiasco total cu noul format de calificari din Formula 1. Ecclestone a dat-o in bara