Formula 1

Hamilton pastreaza suspansul in Formula 1 cu pole position la Austin

Marele Circ al Formulei 1 a ajuns in Statele Unite pentru spectaculoasa etapa programata pe Austin, Texas. Vedeti mai jos ce s-a intamplat, sambata seara, in sesiunea de calificari.

22:00 Pole position pentru Lewis Hamilton, al 9-lea din sezon, dupa un 1:34.999 fabulos in chiar ultimul tur cronometrat. Britanicul l-a devansat cu 216 miimi pe Nico Rosberg. Locul trei pentru Daniel Ricciardo, pilot mai lent cu 510 miimi.

Max Verstappen, Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel, Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas, Felipe Massa si Carlos Sainz completeaza topul zece.

21:52 Hamilton stabileste un nou record pe Circuitul Americilor, cu 1:35.370. Rosberg il urmeaza la 72 de miimi. Verstappen e departe la sase zecimi.

21:48 Incepe ultima parte a calificarilor. 12 minute dedicate luptei pentru pole position.

21:40 Se incheie si a doua parte a calificarilor. Modificari de ultim moment la coada topului zece. Sainz il impinge afara pe Alonso. Ultimul loc in topul zece este obtinut de Massa. Cei cinci eliminati sunt Perez, Alonso, Kvyat, Gutierrez, Palmer si Ericsson.

21:34 Ricciardo urca la conducere, cu 1:36.255, si le arunca manusa celor de la Mercedes. Vettel ajunge si el pe patru la doua zecimi in urma lui Hamilton.

21:29 Pilotii de la Mercedes s-au pus la adapost cu timpi greu de batut, daca nu chiar imposibil. Rosberg este primul cu 1:36.351, urmat de Hamilton la 99 de miimi.

21:25 Verde peste tot pentru a doua secventa a calificarilor. Avem un monopost Mercedes deja in pista. Este vorba de Rosberg.

21:19 Se incheie prima parte a calificarilor. Printre cei eliminati se numara si fostul campion mondial Button de la McLaren. Ceilalti eliminati sunt Grosjean, Magnussen, Wehrlein, Nasr si Ocon.

21:08 Grosjean urca la conducere, cu 1:38.520, dar pe circuit au iesit pilotii de la Mercedes. Hamilton este primul cu 1:36.296. Rosberg pe doi la 101 miimi. Al treilea este Verstappen la 317 miimi.

21:05 Wehrlein, pilotul echipei Manor, impune primul timp de referinta, dar este depasit de Ericsson de la Sauber. Numeroase vedete americane la boxe, printre acestea si fosta lidera mondiala din tenis Venus Williams.

21:00 A inceput prima secventa a sesiunii de calificari de la Austin. Vremea este una ideala pentru Formula 1.

Pilotii Mercedes si-au impartit suprematia in primele doua sesiuni de antrenamente libere, cu mentiunea ca in a doua alergare Daniel Ricciardo a reusit sa se intercaleze intre Nico Rosberg si Lewis Hamilton.

Rosberg conduce in clasamentul pilotilor cu 33 puncte avans in fata lui Hamilton, cu patru curse ramase pana la finalul sezonului.

 



Hamilton pastreaza suspansul in Formula 1 cu pole position la Austin