Formula 1

Rosberg, pole position in Japonia. Accident urat suferit de Kvyat in calificari

Germanul Nico Rosberg de la Mercedes a obtinut cel mai bun timp, sambata, in calificarile Marelui Premiu al Japoniei de la Suzuka. Rosberg l-a devansat cu doar 76 de miimi pe coechipierul sau, Lewis Hamilton, insa duelul final dintre cei doi a fost anulat de accidentul suferit in ultimele zeci de secunde de rusul Daniil Kvyat de la Red Bull.

Este pentru al doilea an la rand cand Nico Rosberg obtine cel mai bun timp in calificarile de la Suzuka: "Sunt foarte fericit si este o revenire buna pentru echipa dupa weekendul din Singapore. Sunt foarte multumit de cum au mers lucrurile in aceasta sesiune".

Rosberg a dedicat pole-ul de la Suzuka mamei sale: "Acest pole este pentru tine si sper ca te-ai distrat acasa".

Lewis Hamilton: "Am pierdut ceva in primul tur rapid din Q3, cred ca pe virajul 11, dar nu mai conteaza ce s-ar fi putut intampla in final".

La randul sau, finlandezul Valtteri Bottas a spus: "Stiam ca va fi mai bine pentru noi aici. Am venit aici cu o setare foarte buna si astazi a fost una dintre cele mai dificile sambate in Formula 1 pentru mine. E bine pentru noi".

Rosberg ajunge cu aceasta ocazie la 17 pole-uri in Formula 1, la egalitate cu legendarul Jackie Stewart. Va fi pentru a doua oara in acest sezon cand Rosberg va incepe un Mare Premiu din fruntea grilei de start, dupa cursa de la Barcelona (Spania).

Ierarhia la finalul calificarilor de la Suzuka:

10:01 Accidentul lui Kvyat s-a produs in virajul 9. Acesta a pierdut spatele, dupa care s-a rasucit si a lovit barierele exterioare atat cu fata cat si cu spatele, rasucindu-se in aer pentru cateva fractiuni de secunda. OFICIAL: Sesiunea nu va mai fi reluata pentru ultimele 36 secunde, iar Nico Rosberg obtine pole position-ul in fata lui Hamilton pentru 76 de miimi. Pe urmatoarele locuri s-au clasat Bottas (Williams) si Vettel (Ferrari).

9:59 Accident serios suferit de Kvyat de la Red Bull. Acesta a lovit violent zidul exterior si intreaga parte stanga este facuta praf. Pilotul se misca, scoate singur volanul si iese din cockpit. Steaguri rosii cu 36 de secunde inaintea finalului sesiunii.

9:55 Rosberg se afla pe primul loc dupa primele iesiri pe circuit in Q3. Acesta este urmat indeaproape de Hamilton la 76 de miimi.

9:42 Se incheie si partea secunda a calificarilor cu Rosberg, Hamilton, Raikkonen pe primele trei locuri. Sapte zecimi intre Raikkonen si germanul de la Mercedes. Eliminati sunt Hulkenberg, Sainz, Maldonado, Alonso.

9:32 Rosberg conduce in clasamentul intermediar al momentului, cu 1:32.632. Acesta este urmat de Hamilton la 157 de miimi si de Massa la 745 de miimi. 

9:19 Nasr, Button, Stevens, Ericsson, Rossi sunt cei cinci piloti care nu au prins un loc in Q2. 

9:18 Verstappen opreste monopostul pe pista si prima parte a sesiunii ia sfarsit. Hamilton si Rosberg pe primele doua pozitii, cei doi de la Mercedes imbunatatindu-si pozitiile in finalul Q1.

9:11 Raikkonen urca pe trei la jumatate de secunda in spatele liderului Hamilton. Ordinea ramane: Hamilton, Rosberg, Raikkonen, Bottas la varful clasamentului.

9:07 Iesire in decor a suedezului Ericsson. Acesta are sansa ca s-a oprit intr-o zona de pietris fara a lovi monopostul.

9:04 Hamilton urca la conducere cu 1:33.595. Rosberg este al doilea la trei zecimi.

9:00 A inceput sesiunea de calificari a Marelui Premiu din Japonia.

Vineri, in antrenamentele libere desfasurate pe ploaie, Carlos Sainz jr (Toro Rosso) si Daniil Kvyat (Red Bull) au stabilit timpii de referinta.



Rosberg, pole position in Japonia. Accident urat suferit de Kvyat in calificari