Formula 1

TUR cu TUR Cursa Formula 1 Singapore

Ati urmarit astazi live text in aceasta pagina Marele Premiu de Formula 1 din Singapore, prima dintre cursele pachetului asiatic. Saptamana viitoare avem Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka.

61/61 Final de cursa. Vettel castiga in Singapore in fata lui Ricciardo si Raikkonen. Al treilea succes pentru Vettel in acest an la Ferrari si al 42-lea din cariera.

59/61 Duel aprig in acest final de cursa pentru ultimul loc in puncte, loc disputat de Grosjean si Nasr. Brazilianul de la Sauber trece de francezul de la Lotus si va obtine un punct.

53/61 Abandon si pentru Button, iar McLaren-Honda iese cu ambele monoposturi din cursa.

51/61 Cu zece tururi inaintea finalului podiumul pare deja conturat: Vettel, Ricciardo, Raikkonen.

50/61 Vettel are un avans de 2.8 secunde in fata lui Ricciardo.

43/61 Button il acuza pe Maldonado pentru incidentul de mai devreme: "Ar fi trebuit sa stiu, pe bune, ca are o problema mentala".

42/61 Contact intre Button si Maldonado, iar britanicul este obligat sa intre la boxe dupa ce si-a pierdut jumatate din eleronul fata. Button pierde astfel locul pe care il ocupa in puncte.

41/61 Restart de cursa, cu Vettel in fata lui Ricciardo. In batalia pentru locul trei sunt angajati Raikkonen si Rosberg. Va fi un final interesant.

38/61 Vettel intra la boxe si schimba pe softuri, varianta dura a pneurilor Pirelli pentru aceasta cursa. Vettel a fost cel care a strigat cat l-a tinut gura prin radio: "E un om pe pista!".

37/61 Pentru a doua oara in aceasta cursa Safety Car-ul este trimis pe circuit. Aceasta dupa ce un spectator a patruns pe pista si se plimba nestingherit pe langa gardul de protectie. Incredibil.

35/61 Clasamentul dupa 35 de tururi se prezinta astfel: Vettel, Ricciardo, Raikkonen, Rosberg, Bottas, Button, Kvyat, Button, Verstappen, Perez, Grosjean.

34/61 Alonso este si el chemat la boxe si este nevoit sa abandoneze chiar cand se afla in puncte. O noua cursa compromisa pentru spaniolul de la McLaren-Honda.

33/61 Abandonuri pentru Hamilton si Massa. Britanicul de la Mercedes ajunsese in pozitia a 17-a cand a fost chemat la boxe de echipa sa.

28/61 Vettel apasa pe acceleratie si se duce la peste 3 secunde in fata lui Ricciardo, principalul sau urmaritor. Hamilton mai pierde un loc si ajunge pe 9. In spate il are acum pe Alonso.

27/61 Probleme pentru Hamilton. Acesta pierde putere la motor si este depasit de Rosberg, Kvyat si Bottas. Intre timp Vettel stabileste cel mai bun timp pe primul sector.

23/61 Intre Vettel, liderul cursei, si al patrulea clasata Hamilton sunt 4 secunde.

22/61 Diferenta de 950 de miimi intre primii doi clasati. Plutonul primilor trei este cuprins intr-o secunda si jumatate.

21/61 Raikkonen este cel mai rapid pilot al momentului si finlandezul incepe sa se apropie amenintator de Ricciardo, al doilea clasat.

19/61 Cursa este reluata la intensitate maxima dupa retragerea la boxe a masinii de siguranta. Vettel impune ritmul in fata lui Ricciardo, Raikkonen, Hamilton, Rosberg si Kvyat.

17/61 Primii trei clasati, Vettel, Ricciardo si Raikkonen, au ramas pe super softuri, in timp ce pilotii Mercedes au trecu de pe super softuri pe softuri. De vazut cum va functiona aceasta strategie diferita.

14/61 Vettel profita imediat de neutralizare si efectueaza primul schimb de pneuri. Nicio modificare la varf, cu Vettel, Riccardo, Raikkonen, Hamilton si Rosberg. Kvyat coboara pe sase.

13/61 Safety Car pe circuit. Cursa este neutralizata dupa ce Nico Hulkenberg de la Force India a lovit zidul exterior dupa un contact cu Felipe Massa de la Williams.

10/61 Vettel conduce cu un avans de 4.5 secunde in fata lui Ricciardo. Urmeaza Raikkonen, Kvyat si Hamilton, liderul campionatului fiind la 12 secunde si jumatate in urma liderului. Rosberg pe sase, urmat de Bottas.

3/61 Peste o secunda pe tur castiga Vettel in raport cu Ricciardo. Raikkonen este al treilea urmat de Kvyat si cei doi de la Mercedes.

2/61 Vettel castiga peste 3 secunde in fata lui Ricciardo dupa primul tur si germanul continua sa forteze.

1/61 Verstappen a ramas blocat pe grila de start si avem steaguri galbene pe sectoarele 1 si 3.

15:03 START in cursa. Nicio modificare in primele sase pozitii. Vettel impune ritmul in fata lui Ricciardo.

15:02 Monoposturile isi iau pozitiile pe grila.

Din prima pozitie a grilei de start porneste germanul Sebastian Vettel, pilot aflat la primul pole position alaturi de Ferrari.

Daniel Ricciardo de la Red Bull-Renault este al doilea pe grila, iar Kimi Raikkonen si Daniil Kvyat impart linia secunda.

Pilotii Mercedes, Lewis Hamilton si Nico Rosberg, se vor afla doar pe a treia linie dupa o sesiune slaba de calificari, cea mai slaba din acest an.



TUR cu TUR Cursa Formula 1 Singapore