Formula 1

TUR cu TUR Calificarile Marelui Premiu din Abu Dhabi

Onlinesport.ro a transmis live text de la ora 15:00 calificarile Marelui Premiu din Abu Dhabi, etapa decisiva a sezonului 2014.

Cursa de la Abu Dhabi va fi live text pe onlinesport.ro, duminica, de la ora 15:00

16:01 Rosberg va pleca din pole position in cursa de duminica din Abu Dhabi, alergarea decisiva in urma careia il vom cunoaste pe noul campion mondial din Formula 1. Rosberg l-a invins pentru mai putin de patru zecimi pe Hamilton, cel care il va urma pe grila de start. Celelalte pozitii arata in felul urmator: Bottas, Massa, Ricciardo, Vettel, Kvyat, Button, Raikkonen, Alonso.

15:52 Rosberg stabileste primul timp de referinta la 1:40.697 si reuseste sa fie mai rapid cu trei zecimi in raport cu Hamilton. Acesta a facut o eroare la intrarea in ultimul viraj, unde a pierdut timp pretios dupa o franare violenta cu blocarea rotilor de pe puntea stanga fata.

15:48 Ultimele 12 minute ale acestei sesiuni si zece piloti pentru configurarea grilei de start in partea superioara.

15:41 Pilotii Williams au schimbat ierarhia pe finalul Q2. Astfel, Felipe Massa a terminat pe doi la 224 de miimi in urma lui Hamilton, fiind urmat de Bottas, Rosberg, Ricciardo, Button, Alonso, Kvyat, Vettel si Raikkonen.

15:40 Raikkonen prinde la limita un loc in topul zece pentru a putea continua in Q3. Nicio schimbare la varf, unde Hamilton termina partea secunda cu 456 de miimi in fata lui Valtteri Bottas de la Williams. Acesta a reusit in extremis sa-l impinga pe Rosberg in pozitia a 3-a.

15:33 Rosberg este mai lent cu 539 de miimi in raport cu Hamilton si pentru moment germanul nu are raspuns la ofensiva coechipierului sau.

15:31 Hamilton acopera primul tur cronometrat in Q2 cu timpul de 1:40.920. Massa il urmeaza la 655 de miimi. Rucciardo este al treilea, la 772 de miimi.

15:27 A doua parte a calificarilor a inceput cu acelasi Perez primul pe circuit. Hamilton si Vettel ies devreme la randul lor.

15:19 S-a incheiat prima parte a calificarilor. Grosjean, Gutierrez, Maldonado, Kobayashi si Stevens sunt pilotii eliminati. Hamilton, Rosberg, Ricciardo este ordinea la varf.

15:15 Ricciardo ajunge in pozitia a treia fiind singurul pilot din restul lumii care coboara la sub o secunda din timpul liderului, mai precis 997 de miimi.

15:11 Timpul lui Hamilton - 1:41.207 ramane etalonul momentul in calificarile din Abu Dhabi. Vettel, pilot aflat la ultima cursa pentru Red Bull, iese pentru primul sau tur cronometrat.

15:06 Hamilton trece linia de sosire cu un timp mai bun decat cel stabilit anterior de Rosberg. 101 miimi de secunda intre cei doi rivali la titlul mondial.

15:05 Rosberg opreste cronometrul la 1:41.308 la prima iesire pe circuit.

15:00 Start in sesiunea de calificari de pe Yas Marina Circuit. Perez de la Sauber este primul pilot lansat intr-un tur cronometrat.

Lewis Hamilton si Nico Rosberg, cei doi echipieri de la Mercedes, se afla in lupta pentru titlu si doar 17 puncte ii despart inaintea cursei finale.



TUR cu TUR Calificarile Marelui Premiu din Abu Dhabi