Formula 1

Pole position pentru Lewis Hamilton la Sepang

Urmariti acum live text in aceasta pagina calificarile de la Sepang pentru Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei.

Pentru Hamilton este al optulea pole position din acest campionat, in timp ce Rosberg a ramas la cota sapte plecari din prima pozitie a grilei.

Hamilton va pleca pentru a 100-a oara din prima linie a grilei de start. Doar Michael Schumacher are mai multe starturi din prima linie (116). Ayrton Senna (87) si Alain Prost (86) urmeaza dupa britanic.

Rosberg are opt puncte avans fata de Hamilton inaintea cursei de duminica.

13:01 Pole position pentru Lewis Hamilton la Sepang. Acesta l-a depasit cu 414 miimi pe Rosberg. Pe urmatoarele locuri s-au clasat grupat pilotii echipelor Red Bull, Ferrari si Force India. Locul noua pentru Jenson Button si pozitia a zecea pentru Felipe Massa.

12:53 Hamilton este noul lider, cu 1:32.850, in timp ce Rosberg a ratat primul tur si este doar al cincilea la aproape o secunda.

12:52 Verstappen este primul pilot care impune timpul de referinta in Q3. Pilotul olandez il devanseaza pe Raikkonen cu doua zecimi.

12:40 Se incheie si a doua parte a calificarilor. Ordine neschimbata la varf, cu Hamilton, Rosberg, Verstappen, Ricciardo, Raikkonen, Vettel, Massa, Button, Hulkenberg si Perez. Cei sase eliminati sunt: Bottas, Grosjean, Gutierrez, Magnussen, Kvyat si Sainz.

12:34 Locurile 5-6 pentru pilotii Ferrari, cu Raikkonen in fata lui Vettel pentru 69 de miimi.

12:30 Hamilton opreste cronometrul la un incredibil 1:33.046. Britanicul il devanseaza cu sase zecimi pe Rosberg. Locul trei pentru Verstappen la peste sapte zecimi.

12:20 S-a incheiat prima parte a calificarilor. Hamilton, Rosberg, Raikkonen, Vettel, Hulkenberg, Perez si Ricciardo este ordinea primilor clasati. Cei sase eliminati dupa Q1 sunt Ericsson, Nasr, Palmer, Ocon, Wehrlein si Alonso.

12:17 Raikkonen urca pe locul trei provizoriu la 112 miimi de secunda in urma liderului Hamilton. Al patrulea este Vettel la doar o miime de secunda in urma coechipierului sau de la Ferrari.

12:15 Pilotii Mercedes domina inceputul calificarilor, iar Hamilton il devanseaza pe colegul Rosberg pentru doar 16 miimi de secunda. Timpul etalon stabilit de britanic este 1:34.444. Hulkenberg si Perez, cei doi de la Force India urmeaza in ierarhie.



Pole position pentru Lewis Hamilton la Sepang