Formula 1

Lewis Hamilton si-a prelungit contractul cu Mercedes

Campionul mondial Lewis Hamilton a semnat, joi, prelungirea contractului cu echipa germana Mercedes pentru inca trei sezoane.

Britanicul si-a pus semnatura pe noua intelegere chiar joi in prima zi a Marelui Premiu al Principatului Monaco de la Monte-Carlo, una dintre cursele iconice ale Formulei 1.

Hamilton si Mercedes s-au aflat in negocieri inca din 2014 pentru o prelungire a parteneriatului, insa lupta interna pentru titlul mondial a dus la amanarea unei decizii in acest sens.

Presiunea s-a mutat pe Hamilton dupa ce coechipierul acestuia, Nico Rosberg, a semnat la randul in 2014 un nou contract cu Mercedes.

Speculatiile nu au intarziat sa apara, lumea Formulei 1 fiind una extrem de bogata in zvonuri, iar Hamilton a fost “transferat” la Ferrari.

Pilotul de 30 ani s-a alaturat echipei germane in 2013, dupa ce si-a petrecut primii sase ani din cariera in Formula 1 alaturi de McLaren, castigand alaturi de gruparea britanica titlul mondial din 2008.

Hamilton si-a adaugat al doilea titlu in palmares in 2014 la capatul unui duel fratricid extrem de intens cu Rosberg.

De la venirea in tabara Mercedes Hamilton a obtinut 15 victorii.

Hamilton este lider in clasamentul pilotilor inaintea cursei din Principatul Monaco, acesta avand un avans de 20 de puncte in fata lui Rosberg.



Lewis Hamilton si-a prelungit contractul cu Mercedes