Formula 1

Lewis Hamilton se impune categoric in Marele Premiu al Japoniei. L-a egalat pe Ayrton Senna

Pilotul britanic Lewis Hamilton a revenit puternic dupa abandonul suferit in urma cu o saptamana in Singapore si a castigat de o maniera categoria cursa de la Suzuka. 

Al doilea la start, Hamilton a pornit excelent din grila la stingerea luminilor rosii, iar apoi a reusit sa se instaleze la conducere dupa un duel roata la roata cu Nico Rosberg in primul viraj.

Din acel moment Hamilton nu a mai cedat prima pozitie si a trecut linia de sosire cu un avans de aproape 19 secunde, trecandu-si in cont a opta victorie a sezonului.

In urma acestei victorii Hamilton a ajuns la cota 41 de Mari Premii castigate egalandu-l la acest capitol pe legendarul Ayrton Senna. De inca o victorie mai are nevoie britanicul pentru a-l egala pe Sebastian Vettel, pilotul in activitate cu cele mai multe succese.

O victorie la Suzuka prin care Hamilton ajunge la un avans de 48 puncte in fata lui Rosberg, iar Mercedes se poate lauda cu a opta cursa in acest sezon pe care o incheie pe primele doua locuri.

Ajuns pe patru dupa start, Rosberg a recuperat pana la final doua pozitii. Mai intai l-a depasit in duel direct pe Valtteri Bottas de la Williams in ultima sicana a traseului, pentru ca apoi sa-i ia locul secund lui Sebastian Vettel (Ferrari) in urma celei de-a doua intrari la boxe.

Rosberg a oprit cu patru tururi mai devreme comparativ cu Vettel si a reusit sa-i fure practic acestuia locul al doilea, chiar daca diferenta pana la final s-a pastrat sub doua secunde intre cei doi.

“Am impins pneurile la limita si am facut tot ce se poate”, a explicat Vettel prin radio, germanul de la Ferrari obtinand maxim dintr-o cursa inceputa pe locul patru.

La randul sau, invingatorul Hamilton a spus: “Era important pentru noi ca echipa sa revenim ca echipa si nu puteam obtine aceasta victorie fara intreaga echipa. Masina a fost perfecta”.

“Lewis a avut un start mai bun si a fost o lupta interesanta in primul viraj. Am facut apoi o greseala, dar am revenit pe locul al doilea, cea mai buna pozitie posibila dupa start. Era important pentru mine sa castig aici in perspectiva titlului mondial”, a spus si Nico Rosberg.

Clasamentul pilotilor: Hamilton (277), Rosberg (229), Vettel (218), Raikkonen (119).

Clasamentul constructorilor: Mercedes (506), Ferrari (337), Williams (208).

[news-115882]



Lewis Hamilton se impune categoric in Marele Premiu al Japoniei. L-a egalat pe Ayrton Senna