Formula 1

Lewis Hamilton, noul lider din Formula 1 dupa victoria din Ungaria

Britanicul Lewis Hamilton a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei pentru a cincea oara in cariera si prin punctele obtinute in fata coechipierului sau, Nico Rosberg, al doilea clasat pe Hungaroring, a trecut la conducerea clasamentului pilotilor.

Cursa din Ungaria a fost decisa practic la start, cand Hamilton l-a depasit pe Rosberg, pilotul aflat in pole position, si pana la final prima pozitie a campionului mondial nu a fost contestata de nimeni pe un traseu cu extrem de putine locuri care sa favorizeze depasirile.

Rosberg a venit la jumatate de secunda in spatele lui Hamilton pe final de cursa, dar germanul nu a schitat niciun moment intentia de a se arunca intr-un atac nebunesc si s-a multumit sa ramana pe pozitia secunda pana la final.

Podiumul a fost completat de Daniel Ricciardo de la Red Bull, pilot care s-a aparat exemplar in fata germanului Sebastian Vettel de la Ferrari.

Duelul pentru locul cinci intre tanarul Max Verstappen de la Red Bull si veteranul finlandez Kimi Raikkonen de la Ferrari a tinut capul de afis in ultimele tururi, intre cei doi existand chiar si un usor contact dupa o tentativa nereusita de depasire din partea lui Kimi in virajul doi.

La cei 19 ani ai sai, Verstappen il blocheaza pentru a doua oara in acest sezon pe vulpoiul Raikkonen si se anunta inca de pe acum o nuca tare pentru cursele si sezoanele care urmeaza.

Fernando Alonso a adus un excelent loc sapte pentru McLaren-Honda, reusind sa termine cursa in fata lui Carlos Sainz (Toro Ross), Valtteri Bottas (Williams) si Nico Hulkenberg (Force India).

Clasamentul pilotilor:

Hamilton 192
Rosberg 186
Ricciardo 115
Raikkonen 114
Vettel 110
Verstappen 100
Bottas 56
Perez 47

Clasamentul constructorilor:

Mercedes 378
Ferrari 224
Red Bull 223
Williams 94
Force India 74
Toro Rosso 45
McLaren 38
Haas 28
Renault 6



Lewis Hamilton, noul lider din Formula 1 dupa victoria din Ungaria