Formula 1

Lewis Hamilton, gest scandalos pe podiumul din China

Campionul mondial Lewis Hamilton a reusit sa-si puna in cap o parte a opiniei publice si mai multe asociatii care lupta impotriva discriminarii sexuale cu un gest pe care l-a facut pe podiumul de premiere de la finalul Marelui Premiu al Chinei.

Invingator in cursa de la Shanghai, pilotul echipei Mercedes a ales sa se bucure intr-un mod cel putin curios stropind cu sampanie una dintre fetele de protocol de pe podium.

Pana aici nimic anormal. Vedem acest gest la mai toate intrecerile motorizate si nu numai, ca fetele din echipa de hostesse sa fie luate la tinta de cei prezenti pe podium, insa gestul lui Hamilton a starnit un val de revolta prin natura lui.

Imaginile surprinse de fotografi il arata pe Hamilton cum pompeaza sampanie fix in fata uneia dintre fete, iar o asociatie de combatere a discrimarii sexuale considera ca gestul a fost unul premeditat si cu o tenta evidenta de punere intr-o pozitie de inferioritate si de umilire a acesteia.

Gestul lui Hamilton a fost aspru sanctionat si pe retelele de socializare, unde majoritatea celor care s-au exprimat pe subiect considera ca pilotul britanic a avut o atitudine “dezgustatoare si de prost gust”.

Hamilton nu se afla la primul gest de acest fel, nu mai tarziu de Marele Premiu al Spaniei din 2014 bucurandu-se in acelasi mod, cu sampanie aruncata de sus pana jos pe una dintre fetele podiumului de la Barcelona.



Lewis Hamilton, gest scandalos pe podiumul din China