Formula 1

Lewis Hamilton domina primele doua antrenamente din China

Campionul mondial Lewis Hamilton n-a avut practic rival in cele doua sesiuni de antrenamente libere care au deschis, vineri, Marele Premiu de Formula 1 din China pe circuitul de la Shanghai.

In prima sesiune, Hamilton a impus timpul de referinta la 1:39.033 si l-a devansat pe coechipierul sau Nico Rosberg cu jumatate de secunda, mai precis 541 de miimi.

Pe urmatoarele locuri s-au clasat cei doi echipieri de la Ferrari, Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen, diferenta fata de Hamilton fiind de 1,2 secunde in cazul cvadruplului campion mondial din Germania si de 1.6 secunde daca vorbim de finlandezul care a adus ultimul titlu la piloti pentru Scuderie in 2007.

Felipe Nasr de la Sauber a fost al cincilea, fiind cel mai rapid dintre ceilalti competitori, daca ar fi sa separam plutonul intre Mercedes si Ferrari, pe de-o parte, si restul lumii.

A doua sesiune l-a gasit tot pe Hamilton la comanda ostilitatilor, britanicul de la Mercedes coborand la 1:37.219 pe turul de circuit. 

Pe locul doi a urcat Raikkonen la doar 443 miimi in spatele acestuia, semn ca Ferrari nu a dat drumul complet la gaz in prima sesiune si pastreaza artificii pentru mai tarziu.

Daniel Ricciardo de la Red Bull-Renault s-a clasat pe trei la o secunda in urma liderului, urmat de Vettel care s-a pastrat in ecartul a 1.2 secunde.

Doar locul cinci pentru Nico Rosberg, urmat de Daniil Kvyat (Red Bull) si Valtteri Bottas (Williams).

Dupa o prima sesiune in care a obtinut locul 13, Jenson Button a urcat dupa-amiaza pe locul zece, desi McLaren-Honda nu a izbutit sa coboare la mai putin de doua secunde fata de Mercedes.

Ultimii in clasament au fost cei de la Marussia Manor, pentru ca nu conteaza atat diferenta de peste cinci secunde pe tur, cat mai ales prezenta pe circuit.

Sambata este programata sesiunea de calificari de la ora 10:00, pentru ca duminica de la 9:00 sa se desfasoare cursa propriu-zisa.



Lewis Hamilton domina primele doua antrenamente din China