Formula 1

Lewis Hamilton, cel mai rapid in calificarile din Austria

Campionul mondial Lewis Hamilton a stabilit, sambata, cel mai rapid timp in calificarile Marelui Premiu al Austriei de pe traseul Spielberg.

Pilotul echipei Mercedes a fost cronometrat cu 1:07.922 in ultima secventa a calificarilor, una afectata de ploaie, si l-a devansat cu 543 de miimi pe coechipierul sau Nico Rosberg.

Acesta din urma va porni in cursa de duminica din pozitia a 7-a a grilei de start din cauza unei penalizari de cinci pozitii pe care a primit-o dupa ce a iesit in decor in antrenamentele libere de sambata dimineata, iar mecanicii de la Mercedes au fost obligati sa-i schimbe cutia de viteze.

In aceste conditii, Nico Hulkenberg de la Force India-Mercedes va promova in prima linie la start alaturi de Hamilton.

Sebastian Vettel de la Ferrari a fost al patrulea in calificari, cu 1.8 secunde mai lent comparativ cu Hamilton, dar va lua startul din pozitia a 9-a din cauza unei penalizari de cinci pozitii.

Ajuns in Q3 cu cel mai slab timp, Jenson Button s-a folosit de conditiile meteo ostile si a scos un excelent loc cinci, tradus pe grila de start intr-o pozitionare in a doua linie alaturi de Raikkonen.

Sesiunea de calificari a fost marcata chiar in debut de iesirea in decor a rusului Daniil Kvyat de la Toro Rosso. Acesta a rupt suspensia dreapta spate dupa o iesire pe vibrator si a piedut controlul monopostului fiind aruncat intr-un zid de protectie de la exterior.

Marele Premiu al Austriei va fi duminica live text pe onlinesport.ro de la ora 15:00.

Rezultatele din calificari:



Lewis Hamilton, cel mai rapid in calificarile din Austria