Formula 1

Lewis Hamilton castiga acasa la Nico Rosberg. Mare lovitura de moral data neamtului

Britanicul Lewis Hamilton i-a dat o lovitura grea coechipierului sau Nico Rosberg prin castigarea, duminica, a Marelui Premiu al Germaniei de la Hockenheim.

O cursa pe care Rosberg a pornit-o din pole position, avantaj de care nu a reusit sa profite si a incheiat in cele din urma pe patru in afara podiumului.

Hamilton a profitat de startul complet ratat al coechipierului sau de la Mercedes si s-a instalat la conducere in fata lui Max Verstappen si Daniel Ricciardo, cei doi piloti de la Red Bull.

Dupa primul tur din cele 67 programate Hamilton pusese deja 1.3 secunde in fata lui Verstappen, iar pana la final nu a mai cedat niciodata prima pozitie.

Ordinea pe podium s-a decis intre pilotii de la Red Bull, Ricciardo terminand pe doi in fata lui Verstappen in urma intrarilor la boxe.

Rosberg a revenit pana pe locul al doilea in cursa la un moment dat, dar in cele din urma a incheiat pe patru o cursa pe care trebuie sa o uite cat mai repede posibil.

Locul cinci pentru un alt german obisnuit cu inalta performanta, Sebastian Vettel aducand cel mai bun rezultat pentru Scuderia Ferrari, echipa aflata intr-un din ce in ce mai accentuat con de umbra.

Hamilton intra in pauza de vara cu un avans de 19 puncte in fata lui Rosberg (217 la 198), un avans in primul rand de mare insemnatate morala inaintea ultimelor noua curse ale sezonului.

Marele Circ revine pe 28 august cu Grand Prix-ul Belgiei de la Spa-Francorchamps.



Lewis Hamilton castiga acasa la Nico Rosberg. Mare lovitura de moral data neamtului