Formula 1

Jules Bianchi joaca la roata norocului: Fostul medic din F1 spune ca leziunea sa este invizibila

Spre deosebire de familia Schumacher, care a facut o intreaga secretomanie legata de dosarul medical al germanului terminata cu decesul unui om, cei apropiati de Jules Bianchi au transmis diagnosticul medical al pilotului fara a ascunde nimic. Este unul grav, dar are o particularitate datatoare de sperante, atatea cate mai sunt dupa un accident terifiant.

Bianchi sufera de o leziune axonala difuza. Aceasta este cauzata de mutarea creierului in cutia craniana, inainte si inapoi, ca rezultat al unei accelerari sau decelerari rapide, asa cum se intampla intr-un accident de masina.

[news-109879]

Actiunea duce la ruperea arhitecturii creierului si omoara celulele cerebrale. Ca rapuns, creierul se inflameaza, iar presiunea crescuta poate restrange circulatia sangvina cauzand si mai multa pagube.

Pentru a vedea cat de mult a fost afectat creierul ia timp. Iar unele zone sunt afectate ireversibil.

Dar, pentru ca exista si un "dar", fostul doctor din Formula 1, Gary Hartstein, a explicat un lucru interesant marti seara pentru BBC. El spune ca la acest moment este dificil sa se estimeze gravitatea leziunii axonale difuze a lui Bianchi. Si a explicat si de ce.

"Nu se poate spune acum. Nu se poate da un prognostic. Este nevoie de timp. Leziunea axonala difuza inseamna ca pacientul nu este bine, insa de multe ori scanarea creierului arata normal. Nu se vad efectele. Trebuie asteptat sa iasa de la terapie intensiva, sa fie stabilizat si apoi se va vedea", a spus acesta.

[news-109856]

Jules Bianchi joaca la roate norocului sau, mai bine spus, la o roata la care noi nu avem acces.



Jules Bianchi joaca la roata norocului: Fostul medic din F1 spune ca leziunea sa este invizibila