Formula 1

Inceput alunecos de sezon in Formula 1. Hamilton, cel mai rapid pe ploaie in antrenamente

Noul sezon de Formula 1 a debutat, vineri dimineata, pe traseul semi-permanent Albert Park de la Melbourne cu primele doua sesiuni de antrenamente libere, ambele desfasurate pe ploaie si in conditii de pista uda.

Campionul mondial Lewis Hamilton de la Mercedes a avut cel mai bun timp in ambele sedinte cronometrate, dar performantele pilotilor au fost influentate de vremea ostila.

In prima dintre sesiuni Hamilton a oprit cronometrul la 1:29.725 devansandu-l cu 421 de miimi pe rusul Daniil Kvyat de la Red Bull. Al treilea a fost australianul Daniel Ricciardo, la o secunda si o zecime.

Singurul pilot de la Ferrari iesit pe circuit a fost Kimi Raikkonen, care a acoperit doar zece tururi in ultima jumatate de ora, clasandu-se in final pe locul 17 la peste zece secunde in urma liderului. Sebastian Vettel a preferat sa ramana in garajul Scuderiei.

Conditiile meteo au fost chiar mai vitrege in a doua sesiune, iar Hamilton a parcurs doar sase tururi pentru stabilirea timpului de referinta la 1:38.841. Nico Hulkenberg de la Force India l-a urmat pe britanic la 467 de miimi, in timp ce al treilea a fost Raikkonen, mai lent cu 645 de miimi.

Performanta incurajatoare din partea pilotilor McLaren-Honda, Fernando Alonso si Jenson Button descurcandu-se bine pe ploaie. Acestia s-au clasat pe sase, respectiv sapte, la putin peste o secunda in raport cu Hamilton.

Nico Rosberg de la Mercedes a lovit barierele exterioare circuitului dupa jumatate de ora si a fost fortat sa traga pe dreapta. In prima sesiune vicecampionul mondial fusese inregistrat cu al saselea timp, la 2.089 secunde fata de coechipierul sau.



Inceput alunecos de sezon in Formula 1. Hamilton, cel mai rapid pe ploaie in antrenamente