Formula 1

Oficial: Hamilton lasa McLaren pentru Mercedes

Pilotul britanic Lewis Hamilton va concura din 2013 pentru echipa Mercedes dupa sase ani petrecuti la McLaren-Mercedes.

În locul campionului mondial din 2008 echipa cu sediul la Woking l-a acontat deja pe mexicanul Sergio Perez, care potrivit BBC a semnat deja contractul de înlocuitor al lui Hamilton la McLaren.

Trecerea lui Hamilton la Mercedes si transferul lui Perez la McLaren clarifica într-un fel piata transferurilor din Formula 1.

În aceste conditii devine o chestiune de timp pâna când brazilianul Felipe Massa va fi reconfirmat la Ferrari.

Hamilton a semnat un contract valabil pentru urmatoarele trei sezoane, valoarea totala a acestuia fiind de 60 milioane de lire sterline cu tot cu bonusuri. Salariul lui Hamilton va fi de 15 milioane de lire sterline pe sezon, informeaza publicatia britanica The Sun.

Mai ramâne de rezolvat doar situatia lui Michael Schumacher, pilot în jurul caruia se fac numeroase speculatii.

Septuplul campion mondial se poate retrage la finalul acestui sezon sau poate continua pentru cel putin înca un an la Sauber.

Directorul echipei McLaren-Mercedes, David Whitmarsh, a confirmat despartirea de Lewis Hamilton. ”Vrem sa-i multumim lui Lewis. A scris un capitol mare din viata si cariera lui alaturi de noi. Va ramâne membru al clubului nostru exclusivist, clubul campionilor McLaren”, a declarat Whitmarsh.

La rândul sau Lewis Hamilton a declarat: ”Aveam nevoie de o noua provocare în cariera mea si sunt nerabdator sa încep un nou capitol alaturi de echipa Mercedes AMG. Mercedes si cu mine împartim pasiunea de a câstiga. Cred ca pot aduce Sagetile Argintii în fruntea ierarhiei din Formula 1”.

Cariera lui Hamilton la McLaren:

- a debutat în 2007 în Marele Premiu al Australiei;

- în Marele Premiu al Canadei din 2007 a obtinut prima victorie a carierei dupa ce terminase pe podium în primele 5 curse ale sezonului;

- în 2008 a semnat un contract pe 5 ani cu McLaren pâna la finalul sezonului 2012;

- a devenit la finalul sezonului 2008 cel mai tânar campion mondial din istoria Formulei 1 (recordul a fost batut în 2010 de Sebastian Vettel);

- a urmat reculul în 2009 cu doar 2 victorii din postura de campion mondial;

- în 2010 si 2011 a cautat un al doilea titlu, dar nu a reusit sa prinda nici macar podiumul general la finalul sezonului.



Oficial: Hamilton lasa McLaren pentru Mercedes