Formula 1

Hamilton castiga in Rusia. Mercedes, campioana mondiala la constructori

Lewis Hamilton a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, prima editie din istorie, si prin dubla adusa alaturi de Nico Rosberg cei doi au pus mana pe titlul constructorilor pentru echipa Mercedes. Trofeele invingatorilor la piloti si constructori au fost acordate de Vladimir Putin, presedintele Rusiei, cel care a urmarit cursa alaturi de Bernie Ecclestone.

Cei doi piloti Mercedes au fost despartiti in clasamentul final al cursei de 13 secunde, insa pentru Rosberg a fost o cursa remarcabila de recuperare.

Germanul a plecat mai bine din grila si a reusit sa-l depaseasca dupa primele viraje pe Hamilton, insa a fost nevoit sa intre la boxe inca din turul inaugural.

Rosberg a acuzat aparitia unor vibratii la monopostul sau si astfel a trebuit sa ia intreg plutonul la rand pentru a ajunge din nou in puncte.

Superioritatea monopostului Mercedes l-a ajutat pe Rosberg sa revina in fruntea ierarhiei, iar germanul a avut castig de cauza cu strategia de a merge pana la capat cu setul de pneuri montat pe monopost in primul tur.

Hamilton nu a avut niciun fel de rival, singurul care a incercat sa tina cat de cat pasul cu britanicul fiind Valtteri Bottas de la Williams.

Acesta a cochetat cu pozitia secunda, insa nu a resistat in fata asaltului venit din partea lui Rosberg si s-a multumit in final cu pozitia a treia.



Hamilton castiga in Rusia. Mercedes, campioana mondiala la constructori