Formula 1

Hamilton castiga in Austria dupa un acrosaj cu Rosberg in ultimul tur

Lewis Hamilton a obtinut, duminica, victoria in Marele Premiu al Austriei dupa un ultim tur electrizant in care l-a depasit pe coechipierul sau Nico Rosberg la capatul unui duel electrizant intre cei doi.

Hamilton l-a prins din urma pe Rosberg si l-a atacat pe acesta la exterior intr-o zona de coborare. Germanul a avut interiorul in virajul urmator, dar n-a mai reusit sa tina trasa si s-a acrosat cu Hamilton.

Cel mai sifonat a iesit Rosberg, care a ramas fara eleronul fata si a fost depasit pe ultimele viraje de Max Verstappen si Kimi Raikkonen.

Rosberg a incheiat in cele din urma cursa pe locul patru si la final a ajuns la boxe negru de suparare pentru incidentul cu Hamilton. Unul care ajunge la un al doilea episod in acest sezon, dupa cel petrecut la Barcelona, cand ambii piloti au iesit din cursa.

In ultimul tur a iesit in decor si mexicanul Sergio Perez, abandon care i-a adus locul zece si ultimul punct pus in joc germanului Pascal Wehrlein de la echipa Manor Racing. Un punct cat o victorie pentru o grupare cu resurse limitate.

Hamilton a pornit din pole position si imediat dupa start s-a trezit cu Jenson Button de la McLaren-Honda in spatele sau, insa britanicul nu a rezistat prea mult si s-a vazut depasit de Raikkonen, Verstappen si Rosberg.

Rosberg a schimbat primul din grupul de frunta, in turul 14 din cele 71, si cobora in pluton pana pe locul 15, pentru a reveni mai apoi din nou in preajma podiumului.

Cei de la Ferrari au mers pe o strategie diferita si l-au propus pe Sebastian Vettel pentru prima pozitie dupa intrarea la boxe a liderului Hamilton.

Germanul a fortat ramanerea pe circuit pentru a pune softurile la prima oprire si a merge pana la final cu acest set de pneuri, insa in turul 27 roata spate a explodat chiar pe linia dreapta din fata boxelor si cvadruplul campion mondial a fost obligat sa abandoneze.

Rosberg a mostenit astfel prima pozitie dupa retragerea lui Vettel si a mentinut pozitia pana la final, cu exceptia momentului celui de-al doilea pit stop, cand Verstappen a condus cursa pentru putin.

Finalul a fost unul animat de duelul dintre Rosberg si Hamilton, acrosajul celor doi propulsandu-l pe Hamilton pe prima pozitie. Britanicul a lasat interiorul deschis, dar Rosberg a ratat apexul si a intrat in Hamilton.

Pe podium, Hamilton a fost fluierat si apostrofat de fanii adunati in fata scenei: "Nu stiu de ce fac asta. E problema lor, nu a mea. A mea este sa castig curse".



Hamilton castiga in Austria dupa un acrosaj cu Rosberg in ultimul tur